Україна повернеться до обов’язкового техогляду авто
Актуально

Україна повернеться до обов’язкового техогляду авто

13 травня 2019, 10:45
0
0
Сподобалось?
0

Міністерстві інфраструктури опублікувало законопроект щодо відновлення обов’язкового техогляду приватних автомобілів з 2022 року.

Документ передбачає, що перший технічний огляд особистих транспортних засобів повинен проводитися через чотири роки після першої реєстрації з подальшим його проходженням кожні два роки. Для таксі і комерційних автомобілів пропонується щорічне проведення техогляду, починаючи з моменту першої реєстрації. Також буде посилено вимоги до пасажирських перевезень. Власників автобусів хочуть зобов’язати обладнати свої транспортні засоби тахографами – пристроями для реєстрації швидкості, режиму праці, відпочинку водіїв і членів екіпажу. На міжнародних рейсах пристрої для обмеження швидкості повинні бути встановлені до 1 липня 2019 року, а на внутрішніх перевезеннях – до 1 січня 2020 року.

Штрафи за несвоєчасний техогляд пропонується збільшити з 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (з 340 гривень до 1700 гривень). Контроль за дотриманням нових вимог покладається на Національну поліцію, а ось проведення техогляду буде віддано приватним особам.

Проект закону розроблено на виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися