В Україні розширять коло отримувачів житлових субсидій
Актуально

В Україні розширять коло отримувачів житлових субсидій

2 серпня 2019, 18:01
0
0
Сподобалось?
0

Новий кабінет міністрів змінить критерії визначення людей, які мають право на субсидію. Відповідні зміни анонсував представник президента в уряді волинянин Андрій Герус. За його словами, після реформи системи субсидіювання у 2018 році кількість отримувачів державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг  скоротилась майже вдвічі – з 7 до 3,6 мільйонів.

На думку Андрія Геруса, частина людей втратила субсидії несправедливо. Зокрема, йдеться про пенсіонерів, котрі проживають у сільській місцевості або районних центрах і мають прописаних онуків чи дітей, які фактично проживають у містах. Уряд Володимира Гройсмана у зв’язку з цим минулого року спростив процедуру оформлення субсидій для людей, які винаймають житло. Це був своєрідний запобіжник від ситуацій, коли люди свідомо зловживали правом на субсидію.

Проте, нова команда, очевидно, все ж вважає, що такий захід був надмірним. За попередніми підрахунками, якщо новий уряд реалізує задум озвучений Герусом, коло отримувачів субсидій збільшиться приблизно на мільйон сімей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися