Чому пошта не приносить вчасно пенсії людям з інвалідністю
Актуально

Чому пошта не приносить вчасно пенсії людям з інвалідністю

14 вересня 2019, 13:16
1
0
Сподобалось?
0

У редакцію зателефонувала мама, син якої має інвалідність з дитинства, із села Духче Рожищенського району - Валентина Поліщук. Поділилася своєю проблемою: уже кілька місяців поспіль соціальна допомога, яка нараховується їхній дитині 7–9 числа кожного місяця, приходить із запізненням на кілька тижнів.

– Ну це ж не діло! – обурювалася вона, – наші з чоловіком пенсії поштарка проносить вчасно, а за синову розводить руками. Я пішла у соцзабез, а там сказали, що нараховують як завжди, без запізнень. Виходить, що гроші  так довго «осідають» в «Укрпошті», бо потрапляють до нас 15–17 числа. А у червні й взагалі не прийшли! Аж наступного місяця дали. Знаєте, ми до останнього хотіли залишатися клієнтами «Укрпошти». Це ж добре як: поштарка і пенсію принесе, і газети, і навіть якісь крупи чи порошок. Для нас, сільських, це краса. Але скільки ми могли терпіти і чекати тих грошей? Нам же ліки треба купувати постійно, підгузки… То плюнули і перейшли на карточки, хоча нам це геть недобре – труситися у маршрутці до банку. Просто біль і несправедливість – чого затримуються виплати людям з інвалідністю? 

За роз’ясненням ситуації ми звернулися до Волинської дирекції «Укрпошти». Там детально розклали весь шлях, який проходять виплати від нарахування до власне клієнта. Отже, відомості на виплату соціальних допомог до них потрапляють до 10 числа поточного місяця. Далі відомості направляють для оброблення та подальшої розсилки по відділеннях поштового зв’язку в пенсійний  відділ «Укрпошти». Начальник відділення розсортовує їх по доставних дільницях та замовляє кошти для виплати одержувачами на наступний робочий день. Усі ці процедури займають час, тому від моменту надання відомостей до фактичної дати виплати проходить декілька днів.

Розібралися в «Укрпошті» й за червень місяць, в якому, як казала наша читачка, взагалі гроші не прийшли. Вони повідомили, що тут вина начальника поштового відділення, яка тоді несвоєчасно замовила кошти для виплат. Їй вже вказано за допущені недоліки у роботі та позбавлено преміальної оплати за липень.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Саша
    Саша

    Так хай быстише працюють а не штаны и спидныци протырають

    3 лютого 2020, 17:16
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися