До 400 тисяч пропонують збільшити виплати при народженні дитини
Актуально

До 400 тисяч пропонують збільшити виплати при народженні дитини

23 жовтня 2019, 17:56
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада України нині посилено працює над проектом державного бюджету на наступний рік. Його уже проголосували у першому читанні. Бюджетний комітет Ради вже навіть напрацював свої пропозиції для подальшого розгляду. Зокрема має зрости дохідна частина бюджету. Серед іншого, у цьому документі запропоновано встановити нові розміри допомоги при народженні: 100 тисяч гривень – на першу дитину, 200 тисяч – на другу, 400 тисяч – на третю і кожну наступну дитину.

Виплачувати таку допомогу пропонують одноразово у розмірі 25% від загальної суми, а протягом наступних 36 місяців – рівними частинами решту суми допомоги у порядку.

Як не дивно, у суспільстві ставлення до такої ініціативи неоднозначне. Ні для кого не секрет, що й сьогодні є категорії населення, які просто використовують народження дітей для ведення своєрідного способу життя. Мова про неблагополучні сім’ї, в яких дитячі гроші пропиваються, та ромів, котрі ніде не працюють, однак отримують щомісячні солідні виплати від держави за рахунок різних видів допомог. При різкому ж збільшені виплат явно зросте й кількість зловживань, а дитячі будинки інтенсивніше поповнюватимуться нікому непотрібними дітьми.

Цікаво, що тема зміни підходів до виплат при народженні дитини дуже популярна у нинішньому парламенті. Окрім бюджетного комітету свої пропозиції, куди скромніші, з цього приводу внесло й Мінсоцполітики. Крім того від різних нардепів зареєстровано ще три законопроекти

На сьогодні розмір допомоги при народженні дитини становить 41 280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10 320 гривень, решта суми виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами у сумі 860 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися