Запорука стабільності: як і завдяки чому змінився протягом минулого року український рітейл*
Актуально

Запорука стабільності: як і завдяки чому змінився протягом минулого року український рітейл*

11 лютого 2020, 09:32
0
0
Сподобалось?
0

Протягом року ми з вами пережили безліч подій: політичних, соціальних, культурних, фінансових, економічних… Аби мати уявлення, чого чекати та на що сподіватись у поточному році, давайте розглянемо, яким саме був 2019-й. Наочно це можна побачити на прикладі лідера вітчизняного рітейлу – «АТБ». Дана торговельна мережа вже давно стала для українців головним постачальником гарантовано якісних продуктів. 1082 цілодобових супермаркети «АТБ» у 275 містах 24 областей країни щодня відвідують майже чотири мільйони клієнтів, серед яких і волиняни.

Обсяги сплачених податків і зборів зросли до 12,6 млрд грн.

Перше, що варто згадати, – помітне збільшення компанією обсягів сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, у тому числі до міської скарбниці нашого Луцька. Зараз це надзвичайно актуально, адже після реформи децентралізації значно більше коштів залишається в місцевих бюджетах. Протягом минулого року група компаній «АТБ» встановила рекорд, сплативши 12,6 млрд грн. Корпорація дотримується стратегії динамічного розвитку. Темпи приросту за рік –  34%. Роком раніше – у 2018-му – сума сплачених податків дорівнювала 9,4 млрд грн. Це також було на третину більше ніж у 2017-му (6,58 млрд грн.). Компанія вже кілька років поспіль входить до ТОП-10 найбільших платників податків країни.

«Такого фінансового результату роботи у 2019 році  корпорація  досягла у непростій маркетинговій ситуації значних курсових коливань і змін споживацького попиту. Ми ним задоволені. Він демонструє нашу відданість роботі, прозорість ведення бізнесу та законослухняність», –  поділився Борис Марков, генеральний директор корпорації «АТБ».

Товарообіг «АТБ» становив рекордні 126,8 млрд грн.

Крокуючи попереду інших, «АТБ» системно впроваджує інноваційні технології, сучасні енергоощадні рішення й оптимізує бізнес-процеси. Багато з того, що сьогодні є нормою для будь-якого супермаркету, вперше впровадили саме в  «АТБ». Це дозволяє планово збільшувати показники. Так, за рік товарообіг мережі зріс на 22,4% – до 126,8 млрд грн. (із ПДВ). Цікаво, що таким чином компанія повторила минулорічний рекорд: у 2018-му показник становив 103,9 млрд грн. проти 80,2  млрд грн. у 2017-му.

Корпорація збудувала одну з найбільш розгалужених логістичних інфраструктур у країні. Цілодобово працюють не тільки магазини, але й близько десяти мультитемпературних складських центрів європейського зразка та чималий власний вантажний автопарк (7 колон).

Чітке планування, облік і координація руху товарів дозволяють вчасно доставляти понад 3,5 тисяч найменувань якісних товарів, що становлять асортимент дискаунтерів «АТБ», у всі куточки нашої країни.

Україна отримала 6 тисяч нових робочих місць

Корпорація «АТБ» підтвердила звання одного з найбільших роботодавців країни. Протягом минулого року було створено понад 6 тисяч робочих місць, зокрема й на Волині. Системно розширюючи  мапу присутності в Україні, лідер вітчизняного ритейлу пропонує  стабільну роботу, гідну зарплату, безкоштовне фахове навчання  більш як 64 тис. громадян, що дає їм змогу впевнено дивитися у майбутнє.  Показники діяльності постійно зростають, адже динамічний розвиток мережі не припиняється ні на мить.

Минулоріч прийняли перших клієнтів 88 нових дискаунтерів «АТБ» (у 2018 році – 80),  проведена модернізація 41 магазину. Важливо, що чималу  частину  нових робочих місць створили у невеликих населених пунктах, де це має вагоме соціальне значення та підсилює фінансову спроможність територіальних громад.

У 2019 році компанія підкорила два нових регіони – перші комфортні та сучасні дискаунтери відкрили на Буковині та Закарпатті.  

Як бачимо, минулий рік був для лідера вітчизняного ритейлу знаковим і рекордним. На аналогічні зміни можна сподіватись й у 2020-му, адже динамічний розвиток є складовою загальної стратегії «АТБ».

Кирило Портний



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися