«Слуги народу» застосовують кластерний підхід у стратегії інноваційного розвитку Волині*
Актуально

«Слуги народу» застосовують кластерний підхід у стратегії інноваційного розвитку Волині*

5 серпня 2020, 19:04
0
2
Сподобалось?
2

Цими днями Волинь гостинно приймала делегації обласних осередків політичної партії «Слуга народу» у Шацькому поозер’ї. Ініціатива таких регулярних зустрічей викликана потребою взаємного обміну досвідом у вирішенні проблем розвитку громад та зближення регіонів нашої держави. На березі одного з 7-ми чудес України – озера Світязь – зібрались представники з різних куточків України – від далеких Донеччини і Сумщини, до близьких Тернопільщини і Рівненщини. Серед колег-однопартійців гостили на Волині народні депутати України Андрій Задорожний, Юлія Гришина, Владлен Неклюдов, В’ячеслав Медяник, які працюють навіть у період відпустки.

Естафету єднання започаткував Донецький осередок партії. У липні під час зустрічі у Краматорську голові Волинської організації партії «Слуга народу» Валерію Стернійчуку передали президентську булаву як символ партії та її успіху. За задумом, вона повинна мандрувати Україною, об’єднуючи Схід і Захід, Північ і Південь у бажанні громад жити в багатій, успішній країні, яку поважають у світі.

– Місце зустрічі – село Світязь Шацької ОТГ – обрали не випадково, – пояснює організатор заходу Валерій Стернійчук. – Зрозуміло, що ми хотіли показати гостям усю красу Волинського краю, і Шацький національний природний парк з його лісами, озерами, поліською флорою і фауною найкраще підходив для цієї мети. Але не це – найголовніше. Користуючись присутністю народних депутатів, вдалося обговорити перспективи та проблематику розвитку туристичної та рекреаційної галузей економіки Волині. Якраз ці напрямки вважаємо дуже перспективними для області і для місцевої громади, мешканці якої зацікавлені у створенні нових робочих місць, інвестиціях в інфраструктуру, розвиток малого та середнього підприємництва.

У співпраці з очільницею Шацького НПП Марією Христецькою під час оглядин дивовижних місцин парку вдалось  обговорили питання реконструкції дитячих таборів, санаторіїв та інших рекреаційних зон, розширення території і покращення благоустрою об’єктів заповідного фонду. Розглядали «слуги народу» під час окремого «круглого столу» і екологічні проблеми Полісся.

Представник екологічного комітету Верховної Ради Андрій Задорожний встиг досконало вивчити проблематику Шацького поозер’я у недавній період обміління Світязя і вніс чимало конструктивних пропозицій, як ефективно протидіяти глобальній зміні клімату, зменшувати антропогенне навантаження на довкілля, не пригноблюючи при цьому господарської діяльності місцевих громад, даючи їм шанс заробляти.

Нардепка Юлія Гришина, яка працює в комітеті з освіти, науки та інновацій, звернула увагу колег, що в Україні існує проблема з природничими дисциплінами та лабораторіями. Водночас природні парки для них – ідеальне місце для роботи освітньо-наукових центрів або хабів, де є унікальна можливість і повчитися, і попрактикуватись. Вона вивчала американський та польський досвід роботи таких центрів і зголосилася втілювати цю ідею в українське законодавство.

За результатами  фахового і комплексного обговорення пріоритетів розвитку Шацького поозер’я як туристичного магніту національного значення, «слуги народу» вирішили застосувати кластерний підхід у процесі розробки стратегії інноваційного розвитку Волині. Тому розгляд перспектив туризму, рекреації, ощадливого природокористування продовжать під час наступної зустрічі на Рівненщині, у якої з Волинською областю багато схожих «поліських» проблем. Відтак, символічну президентську  булаву вручили голові Рівненського осередку «Слуги народу» Юрію Ліпському.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися