Як попередити жовчнокам'яну хворобу?*
Актуально

Як попередити жовчнокам'яну хворобу?*

25 серпня 2020, 09:56
0
0
Сподобалось?
0

Утворення жовчних каменів (жовчнокам'яна хвороба) – це захворювання жовчного міхура, в якому накопичується і концентрується жовч.

В процесі травлення жовч з жовчного міхура через жовчні протоки надходить у тонкий кишечник, де бере участь у перетравлюванні жирів. Жовч містить жовчні кислоти, солі жовчних кислот і жовчні пігменти, а також значну кількість холестерину, розчиненого в жовчних кислотах. Якщо кількість холестерину підвищується або кількість жовчних кислот зменшується, надмірна кількість холестерину випадає в осад, накопичуючись в жовчному міхурі у вигляді холестеринових жовчних каменів.

При цьому стані симптоми довгий час можуть бути відсутні, але при ущемленні в жовчному протоці камені викликають біль і блокують відтік жовчі. При повній блокаді відтоку компоненти жовчі всмоктуються в кров, викликаючи розвиток жовтяниці. А через застій жовчі інфікується і запалюється жовчний міхур. При запаленні жовчного міхура виникає сильний біль в правій верхній частині живота. Це може супроводжуватися жаром, нудотою та блювотою. З’являється жовтий наліт на язиці, гіркота у роті, головна біль у ділянках скронь, поява болі у правому підребер’ї та у правому колінному суглобі.

Для попередження появи та розвитку жовчнокам’яної хвороби слід потурбуватися заздалегідь. Дотримання дієти з низьким вмістом холестерину і високим вмістом рослинних волокон, не зловживання гормональними препаратами, виконання регулярних, але помірних фізичних вправ, а також  прийом фітопрепаратів – все це сприяє покращенню функції жовчного міхура та попереджає утворення каменів у жовчному міхурі.

Рослинний гепатопротектор ГЕПАХЕЛС містить лікарські рослини, вітаміни групи В та амінокислоти. Їх комплексна дія направлена на попередження запальних процесів та покращення стану печінки та жовчного міхура, стимуляцію утворення жовчі та її відтік, прискорення структурного відновлення клітин печінки при токсичних діях ліків, алкоголю та вірусів.

Профілактичний прийом ГЕПАХЕЛС допоможе запобігти утворенню каменів у жовчному міхурі та сприятиме зниженню холестерину у крові. 

ЗАПИТУЙТЕ В АПТЕКАХ АБО ЗА ТЕЛ.:  (044) 592-15-29,  (067)-710-08-37, (099) 203-56-53

Офіційний представник компанії Healthyway Production, Inc (США) в Україні – ПП «Хелсівей», м. Київ, тел.: (044) 592-15-29 www.healthyway.com.ua

ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім.. акад.. Л.І.Медведя МОЗ України № 3/8-2675-64399 Е від 29.05.2017 р. Дієтична добавка. Перед застосуванням ознайомитися з інструкцією і проконсультуватися з лікарем.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я   

Видалення жовчного міхура.

Після видалення жовчного міхура завжди встає питання: що роботи далі?


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися