Двоє нардепів від Волині не голосували за закон, який заборонить колекторам кошмарити боржників
Актуально

Двоє нардепів від Волині не голосували за закон, який заборонить колекторам кошмарити боржників

27 січня 2021, 18:34
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні верховна рада розглянула у першому читанні та за основу законопроєкт, який встановлює норми та обмеження у роботі колекторських компаній та унеможливить моральний і силовий тиск на громадян.

Так, як ідеться у тексті документу, колекторам буде прямо заборонено погрожувати та шантажувати. Вони не зможуть вводити в оману про розмір боргу та наслідки невиконання договору, дзвонити уночі, приховувати номер. Представник колекторської компанії повинен буде повідомляти боржникові своє прізвище та ім’я, назву кредитора та колекторської компанії, підставу дзвінка та розмір боргу. Якщо колектор порушуватиме вимоги, то нестиме відповідальність: від штрафів (50−100 тис. грн) до виключення з Реєстру колекторських компаній відповідно із забороною на зайняття такою діяльністю.

За цей законопроєкт проголосували четверо нардепів від Волині: В’ячеслав Рубльов, Олександр Стернійчук, Ігор Гузь та Ірина Констанкевич. Натомість, як свідчать дані з сайту Верховної Ради, нардеп від Луцька Ігор Палиця зареєструвався на сесії, однак участі у голосуванні не брав. Ще один волинських олігарх Степан Івахів взагалі не брав участі у роботі сесії.

Нагадаємо, Степан Івахів та Ігор Палиця є у переліку прогульників у парламенті, яких позбавили зарплати за грудень 2020 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися