Бойлер непрямого нагріву: особливості та переваги
Актуально

Бойлер непрямого нагріву: особливості та переваги

1 липня 2021, 09:21
0
0
Сподобалось?
0

Гаряче водопостачання необхідне зараз для будь-якої квартири, приватного або дачного будинку. Не всі приміщення підключені до централізованої системи. Там, де її немає, використовуються альтернативні джерела у вигляді спеціальних приладів, здатних забезпечувати постійний нагрів води та її подачу тоді, коли виникає потреба. Найбільш зручним та безпечним є варіант використання опалення, де працює бойлер непрямого нагріву.

Принцип функціонування такого обладнання дуже простий. Процес базується на отриманні й застосуванні тепла, що виробляє котел. Останній може бути будь-яким: твердопаливним, газовим, електричним. Це тепло перетворюється на енергію, необхідну для підігріву води. Бойлер дуже продуктивний та має високий ККД. Він подає гарячу воду без додаткових витрат електрики та газу. Його роботи вистачає на одночасне забезпечення гарячою водою кількох точок.

Головні переваги

Зовні такий прилад виглядає, як резервуар, зроблений із металу. Він має циліндричну форму, а всередині знаходиться теплообмінник. Останній роблять зі сталі з низьким вмістом вуглецю, а зверху наносять спеціальний шар для захисту від корозії. Теплоізоляцію забезпечують шари з пінополіуретану чи поліефіру.

Побачити, яким буває бойлер непрямого нагріву, можна тут https://solar-tech.com.ua/solar-power-system/storage-tanks/. Це обладнання має такі переваги:

  • працює з усіма типами котлів. Його можна використовувати не лише для електричного, а й для газового чи твердопаливного опалення. Також цей прилад сумісний з альтернативними джерелами енергії;
  • не перевантажує електромережу. Це особливо важливо взимку, коли котел і так працює на повну потужність впродовж усього дня;
  • має високу ефективність роботи;
  • відрізняється малою схильністю до утворення накипу. Його в такому бойлері збирається значно менше, ніж у моделі прямого нагріву;
  • подає гарячу воду відразу, якщо використовувати функцію рециркуляції.

Значним недоліком можна назвати лише високу вартість, але завдяки економії на ресурсах такий бойлер досить швидко окупається.

Як правильно обрати

Щоб купівля вийшла економічно виправданою, треба звернути увагу на декілька важливих показників:

  • об’єм. Якщо розрахувати, що одній людині щодня потрібно не більше ніж 70 літрів гарячої води, то виходить, що для родини з трьох людей знадобиться модель ємністю 200 літрів;
  • тривалість нагріву. Бойлери великого об’єму зазвичай розігріваються довше;
  • габарити. Якщо придбати конструкцію на тисячу літрів або більше, для неї знадобиться окрема кімната.

Варто враховувати ще декілька показників. По-перше, це потужність котла. Щоб не втратити ефективність опалення самого будинку, бойлер має забирати не більше ніж половину тепла, яке виробляє обігрівальний прилад.

По-друге, має значення матеріал, із якого виготовлений цей пристрій. Найбільш довговічними вважаються баки з нержавіючої сталі. Теплові обмінники з латуні швидше, ніж інші, очищуються від накипу й не затягують із підігрівом води. Також спеціалісти радять надавати перевагу моделям, де теплоізоляція зроблена з мінеральної вати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися