Купівля вживаного авто: перші кроки
Актуально

Купівля вживаного авто: перші кроки

23 липня 2021, 14:17
1
1
Сподобалось?
1

Якщо ви плануєте купити автомобіль б/в, до цього варто підготуватися заздалегідь. Треба визначитися з бюджетом, переглянути та порівняти пропозиції, дізнатися лайфхаки з вибору машини. Якими мають бути перші кроки та як зорієнтуватися серед сотень пропозицій?

Із чого почати вибір б/в авто?

Вибрати вживане авто завжди можна на сервісі OLX. Щоб вибір був зручним та ефективним, варто почати з таких кроків:

- визначити бюджет;

- вибрати тип авто;

- відібрати марки, які подобаються;

- фільтрувати пропозиції за ціною;

- зберегти найбільш вигідні варіанти. 

    Якщо треба купити машину Луцьк може запропонувати багато цікавих пропозицій. Із цим завданням впорається навіть водій із мінімальним досвідом або без нього. Спочатку треба визначити суму, яку плануєте витратити на купівлю авто. Після цього пропозиції можна сортувати за ціною та подивитися, які марки потраплять у цінову категорію.

    Наступним кроком стане визначення конкретних моделей авто.  Якщо ви виберете кілька конкретних моделей, то зможете порівняти пропозиції і знайти найбільш вигідну ціну транспортного засобу. Вона завжди залежить не лише від марки, а й від стану машини, тож варто зважати і на це. Автомобіль, який подається як майже новий та коштує дешево, може стати великою проблемою для нового власника. Вартість і якість завжди пов'язані, тому оцінюйте пропозиції з цієї точки зору також.

    Що робити після цього? 

    Якщо ви вже обрали декілька пропозицій, треба познайомитися з машиною особисто та провести тест-драйв. Ви маєте оглянути транспортний засіб, оцінити його технічний стан і сісти за кермо. Під час руху можна дізнатися, в якому стані авто знаходиться реально, чи не потребує воно капітального ремонту. 

    Після цього перевіряють документи власника машини. Паспорт ТЗ, свідоцтво про реєстрацію та інші документи мають містити ім'я продавця, яке зазначене в паспорті. Якщо продажем займається третя особа, знадобиться довіреність на укладання угоди. 


    Хочете дізнаватися про головні події першими?
    Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

    Коментарі

    • Сергій
      Сергій

      Дуже корисна інформація, дякую!

      23 липня 2021, 14:58
      Відповісти

    Ваш коментар

    Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
    Реєстрація Вхід
    Забули пароль?
    Реєстрація Вхід
    На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
    Реєстрація Вхід
    Зареєструватися