У Польщі звільняють поліцейських, причетних до смерті українця
Актуально

У Польщі звільняють поліцейських, причетних до смерті українця

26 вересня 2021, 15:14
0
0
Сподобалось?
0

У польському Вроцлаві звільняють з посад поліцейських, які можуть бути причетні до катування та загибелі українця.

Ідеться про загибель Дмитра Никифоренка з Вінниччини. Чоловік ввечері повертався додому з роботи міським автобусом. За словами правоохоронців, він був пʼяний – у нього виявили 1,5 проміле алкоголю у крові. Водій автобуса висадив чоловіка на одній із зупинок і викликав рятувальників, а ті згодом — поліцію. Там хлопець начебто почав опиратися правоохоронцям, однак цього на відеореєстраторі немає. Крім того, поліція вимкнула нагрудні камери після того, як затримала хлопця.

Одного з офіцерів зняли з посади через невідповідність вимогам закону про поліцію, також вважають, що правоохоронець порушив свій обов’язок, не відреагувавши на застосування іншими поліцейськими примусових заходів.

Раніше було також звільнено ще одного поліцейського. Загалом дисциплінарне провадження через вбивство українця стосується п’ятьох правоохоронців. Наразі триває процедура звільнення ще одного поліцейського. Також ще двох відсторонили від служби.

Дані відеомоніторингу зʼявилися вже після того, як українця перевезли до витверезника. На записах видно, що затриманий був скутий кайданками, а на його обличчі були характерні сліди від застосування перцевого газу. Українця били кийками, кулаками й ногами, душили ногами на підлозі, а пізніше на ліжку, куди його перенесли.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися