Чому важливо використовувати ДБЖ для газових котлів
Актуально

Чому важливо використовувати ДБЖ для газових котлів

11 жовтня 2021, 15:37
0
0
Сподобалось?
0

Газовий котел — найважливіше обладнання будь-якого приватного будинку, яке відповідає за обігрів приміщень та підтримання комфортного температурного режиму. Для роботи котла вкрай важливою є наявність електроживлення. За його відсутності насамперед вимкнеться циркуляційний насос, а також датчики полум'я в пальнику, води, температури. Гарячий теплоносій буде поступово охолоджуватися, а під час замерзання може перетворитися в лід і розірвати всю систему опалення. Що стосується плати контролера, який керує автоматикою котла, то під час різких перепадів та перебоїв в електроенергії вона може перегоріти.

Щоб запобігти всім цим проблемам, треба подбати про котельний агрегат, встановивши джерело безперебійного живлення. У каталозі інтернет-магазину «220 Вольт» на сайті 220volt.com.ua/istochniki-besperebojnogo-pitaniya/opt_reshenie_ibp_sistem-otopleniya представлений широкий асортимент ДБЖ, серед якого можна підібрати відповідну модель для конкретного котла.

Переваги використання безперебійників

Які переваги має власник ДБЖ для газового котла:

  • безперервна робота всіх підключених приладів: за вимкнення електроенергії ДБЖ буде моментально перемикатися на акумуляторні батареї;
  • просте використання: безперебійник для котла не потребує спеціального технічного обслуговування — досить час від часу міняти АКБ, які відпрацювали свій термін;
  • елементарне підключення: щоб ввести ДБЖ в експлуатацію, вам не потрібно викликати спеціаліста — досить прочитати та дотримуватись інструкції.

Класифікація ДБЖ для газових котлів

Чому важливо використовувати ДБЖ для газових котлів

Залежно від внутрішнього устрою всі джерела поділяються на три типи:

  • Off-line. Це найдоступніші за вартістю пристрої. Принцип їхньої дії досить простий: коли зникає електрика, вони автоматично переводять підключені пристрої на роботу від акумуляторних батарей. Коли подача електроенергії поновлюється, ДБЖ автоматично перемикає всі пристрої до мережі. Головною особливістю цього типу джерел є відсутність стабілізатора, тому якщо напруга буде постійно «стрибати», швидко вийде з ладу не тільки ДБЖ, але й котел.
  • Line-interactive. Пристрої відрізняються наявністю трансформатора, який розташований на вході. Він виправляє та покращує характеристики сигналу, як наслідок його амплітуда виходить більш стабільною. Таким чином, усі підключені пристрої надійно захищені від стрибків та перепадів напруги. Ще однією перевагою лінійно-інтерактивних ДБЖ для газового котла є їхня безперервна робота: завдяки стабілізатору вони не так часто перемикаються на акумуляторні батареї. У підсумку за рахунок безперебійної роботи в одному режимі термін їхньої служби значно збільшується.
  • On-line. ДБЖ є найбільш досконалими пристроями для захисту приладів від стрибків напруги та відключення електроенергії. На відміну від двох попередніх, цей тип джерел може функціонувати з підключеними до нього генераторами. Завдяки стабілізаторам напруги на виході ми отримуємо практично ідеальну синусоїду. Таким чином, Online моделі дають змогу отримати напругу заданої форми та характеристик.

При покупці ДБЖ важливо враховувати потужність підключеного котла, циркуляційного насоса та інших споживачів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися