Малий трактор KENTAVR з великим потенціалом
Актуально

Малий трактор KENTAVR з великим потенціалом

12 листопада 2021, 16:01
0
0
Сподобалось?
0

Життя в селі може бути значно продуктивнішим і легшим, якщо у вас є десяток кінських сил у поміч. Невеликі за потужністю й розміром трактори ідеальні для домашніх господарств і мініферм можуть допомогти у виконанні багатьох повсякденних робіт.

Якщо ж ви плануєте придбати трактор та маєте обмежений бюджет, тоді вам у пригоді буде новинка від ТМ Kentavr – мінітрактор моделі 160В. Наш підписник з Житомира вже став власником такої «робочої конячки» й сьогодні ділиться своїми міркуваннями щодо роботи техніки у полі.

Овочі та фрукти, які вирощую у своєму господарстві, мають неабиякий попит у жителів міста. Та, як самі розумієте, вручну багато землі не обробиш, та й дохід суттєво скромніший. Раніше у мене був потужний мотоблок «водянка» «Кентавр» 1080Д. Маю вам зізнатися, що машина надійна та витривала, навіть у затяжну літню спеку. Відходив мотоблок понад чотири роки й «позаштатних» ситуацій з ним не було, лише дрібниці.

З часом ми не молодшаємо, та ще й свій паю теща віддала нам на обробіток. Доводиться докладати більше зусиль для керування мотоблоком, і я зрозумів, що його можливостей уже недостатньо, а брати потужний трактор не має сенсу, та й ціна кусається. Поділився своїми міркуваннями з кумом. Він одразу й напоумив, що треба брати мінітрактор без зайвих вагань, адже набагато простіше сидіти й керувати за допомогою педалей, ніж ходити полем.

Купівля такого «домашнього помічника» була пов’язана зі значними витратами сімейного бюджету, тому підійшов до неї максимально відповідально. Пропозицій на ринку тракторів такого класу знайшов чимало. Побували із сином на кількох майданчиках, вибирали та придивлялись. Був приємно здивований, що у «Кентавра», який дуже добре зарекомендував себе мотоблоками, тепер є лінійка тракторів.

Для себе вибрав мінітрактор «Кентавр» 160В, бо його технічні характеристики найкращі для моїх завдань: підвищена потужність та двигун з водяним охолодженням, для зниження пробуксовування передбачено блокування диференціала, водійське місце з максимальною доступністю важелів і датчиків, колія регульована, щоб можна було працювати з різними типами культур. Отже, ця машина здатна виконувати усі завдання звичайного трактора, хоча й не має кабіни.

Отож, довелося попрощатися з мотоблоком Kentavr (продав свого попереднього двоколісного помічника) та пересісти на новий чотириколісний трактор. Він простий та за адекватною ціною. Мені здається, що це найбільш бюджетний варіант для роботи у полі на один-два га, а ще пасовий привід додатково оберігає агрегати трактора від перенавантаження.

За невеликий час обкатування вже маю особисті враження. Малі розміри й невелика вага моєї 160-ки дають змогу маневрувати та працювати у безпосередній близькості до огорож та дерев. Трактор набагато краще слухається і стійкіше входить у повороти, економний, використовує менше палива, ніж потужніші аналоги. Для себе підрахував, що за годину роботи «спалюю» близько одного літра солярки. Я вважаю, що це досить економно! Якщо мотоблоки відрізняються своєю функціональністю, але не можуть похвалитися зручністю керування, то мінітрактор «Кентавр» 160В розв’язує проблему. Завдяки цьому зростає швидкість та ефективність роботи.

Станьте й попрацюйте лопатою, і ви зрозумієте, що на цьому тракторі обробляти землю набагато легше. Він дає можливість: виорати, зафрезерувати, посадити, обгорнути, збити бур’яни або викопати овочі. Тут не має вала відбору потужності, але це не проблема. На тракторі встановлено одноточковий навісний механізм, і я маю змогу використовувати все навісне, яке залишилося після мотоблока.

Не сумніваюсь, що мій новий «помічник» буде служити вірою і правдою. А ще на трактор отримав дворічну гарантію від виробника.

З найкращими побажаннями з Житомирщини, міцного здоров’я та натхнення у нелегкій праці на землі.

Василь НЕДВИГА, Коростенський район, Житомирська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися