«Медичному центру лікаря Цюха» – 30 років
Актуально

«Медичному центру лікаря Цюха» – 30 років

15 листопада 2021, 17:04
0
1
Сподобалось?
1


Нині це потужний лікувальний медзаклад, куди їдуть на обстеження з районів, інших областей, міст та навіть з-за кордону

«Медичний Центр лікаря Цюха» уже 30 років діє на теренах Волині на благо своїх пацієнтів, з року в рік не перестаючи вдосконалюватися. Як результат – сьогодні це потужний медичний центр із командою висококваліфікованих лікарів, надсучасним європейським обладнання і потужною лабораторією. Тут працюють за принципом – медичні послуги мають бути доступними для кожного пацієнта.  Лікар для всіх – саме так позиціонував себе Микола Цюх. Цей принцип доступності й орієнтованості на кожного пацієнта незмінно діє в медзакладі і дотепер.

З діагностичного центру виріс багатопрофільний медзаклад з кількома філіями

Нині уже покійного лікаря Миколу Цюха добре знали не лише волиняни, а й мешканці інших областей країни. Він став засновником і головним лікарем першого приватного медичного закладу на Волині, який починався з одного відділення (у приміщенні дитячої поліклініки № 1, що у Луцьку на проспекті Волі, за ЦУМом)  і переріс у потужний багатопрофільний центр з кількома філіями. Микола Федорович – один із перших лікарів на Волині, які освоїли УЗД і впровадили його в клінічну медицину. Нині справу його життя продовжує його учениця і донька – Іванна Миколаївна Цюх, яка є ідейним натхненником медцентру.

Як розповідає директор «Медичного центру лікаря Цюха» Андрій Кощановський, усе, що не встиг здійснити Микола Цюх, але все, про що він мріяв і планував, наразі вдалося втілити у життя команді лікарів медзакладу.

– В Діагностичному центрі за ЦУМом ми пропрацювали 25 років. Пізніше в нас побудувався центр на вулиці Романюка, 9. Згодом ми вирішили розширитися – і на сьогодні маємо нове приміщення. Рік тому, 2 листопада, ми офіційно відкрили філію на Ковельській, 16. Тому на сьогодні в нас є дві основні бази – на Ковельській, 16, та Романюка, 9. На жаль, цієї події не дочекався сам Микола Федорович Цюх, але саме він є зачинателем цієї потужної справи. З донькою, Іванною Миколаївною, він розробляв стиль закладу та планування, – розповідає Андрій Кощановський.

 Операційна із сучасним обладнанням і денний стаціонар

В «Медичному центрі лікаря Цюха» нині працюють: 7 лікарів-гінекологів, 2 отоларингологи, лікар-дерматолог-трихолог-подолог, 6 лікарів УЗД, уролог, ендоскопіст, 3 кардіологи, лікар-педіатр, травматолог, ендокринолог, судинний хірург, мамолог, онколог, гематолог, 4 терапевти, масажист-реабілітолог, 2 хірурги, дитячий хірург, дитячий нефролог (один спеціаліст на область по захворюванню нирок у дітей), 2 невропатологи, сексолог-психолог (працює над різними розладами в сексуальній сфері, як на психологічному рівні, так і фізичному. Займається з жінками, чоловіками і з парами), фельдшери-лаборанти, лікар-лаборант і завідувач лабораторії.

Микола Федорович Цюх у своїй роботі прагнув, аби пацієнт отримав максимум послуг в одному медзакладі, а не бігав по всьому місту. Аби людина приїхала і за день могла пройти усі необхідні їй обстеження. Також Микола Федорович був прихильником чек-апів – комплексного обстеження організму. Ця практика дуже поширена в європейських країнах. І нині вона успішно впроваджується у «Медичному центрі лікаря Цюха».

– Мова йде про профілактику у різних напрямках, тобто прийшов до нас пацієнт, і він на місці в нас може отримати і лабораторні, і ендоскопічні обстеження, і УЗД-обстеження. У нас лікарі працюють на чотирьох сучасних УЗД-апаратах. УЗД легень також входить у спектр обстежень. Ми уже маємо свою операційну, тобто якщо раніше ми були лише як діагностичний центр, то зараз у нас потужні лікувальні послуги, як у лор-напрямку, так і судинній хірургії, гінекології, де ми також розширили спектр можливостей навіть до міні-інвазивних операційних втручань. В обох гінекологічних кабінетах є сучасне кольпоскопічне обладнання. Маємо апарат «Фотек» для радіохвильової хірургії. Також у нас уже відкрився денний стаціонар, де, за рекомендаціями лікаря, пацієнт може отримати внутрішньовенні інфузії (прокапатися) та ін’єкції, – додає Іванна Цюх.

Лор-кабінет з ендоскопією, потужна дерматологія та урологія з цистосклопією

Оскільки Волинь – кліматична зона із підвищеною вологістю і багато людей страждають на лор-захворювання, у центрі вирішили відкрити лор-кабінет із повноцінним обстеженням з ендоскопією.

– Так, лор-лікарів є багато. Але якісно оснащені лор-кабінети з ендоскопією, коли можна подивитися ніс, рот та горло під ендоскопом і пацієнт сам це може побачити на екрані, ще й отримати фото на руки, – рідкість. Плюс обстеження архівується у комп’ютерну базу даних, – каже Іванна Цюх.

У центрі потужно розвинена дерматологія. Тут працює дерматолог-трихолог-подолог-косметолог, лікар, який направду є фанатом своєї справи. Він займається проблемами шкіри, грибкових інфекцій нігтів, захворюваннями стоп, вирішує проблеми із випадінням волосся, лупою. Також виконує ін’єкції краси – і лише сертифікованими препаратами. Окрім того, безпосередньо у лабораторії  медцентру можна здати дерматологічні аналізи – на патологічні грибки нігтів і шкіри та на демодекс (підшкірний кліщ).

Розширився в «Медичному центрі лікаря Цюха» й урологічний напрямок. Лікар-уролог виконує цистоскопію, тобто обстеження сечового міхура спеціальним провідником з камерою, при якому можна подивитися сечовий міхур зсередини, чи немає там злоякісних утворів, поліпів, розростань і т. д. А сучасний цистоскоп – це додатковий інструмент в руках лікаря, крім УЗД і аналізів. Важливо знати, що цистоскопію необхідно проходити хоча б раз у кілька років жінкам після 50-ти літ, оскільки у цьому віці є достатньо високий рівень ризику раку сечового міхура. Сама процедура безболісна і нетравматична. Також цистоскопія показана пацієнтам, які більш ніж двічі на рік хворіють циститом. І звісно – по показах.

Також на базі закладу уролог здійснює пункцію яєчка в чоловіків (коли там набирається рідина і потрібно визначити її походження) і пункцію кісти яєчок. Процедура проходить під УЗД-контролем.

Плазма крові пацієнта вводиться в проблемні ділянки опорно-рухового апарату. Операції з видалення варикозу – лазерним апаратом LEONARDO.

В травматології тут теж використовують новітні методики.  Крім кінезіотейпування, в медцентрі проводять ще PRP-терапію – введення плазми власної крові у проблемні ділянки при запаленнях суглобів та сухожиль. Власна кров пацієнта прокручується у центрифузі, отримується плазма, яка  вводиться в проблемні ділянки. Це дає хороший відновний і лікувальний ефект при захворюваннях опорно-рухового апарату.

Важливо, що саме у «Медичному центрі лікаря Цюха» – одному з небагатьох у Західній Україні і єдиному поки що на Волині, є лазерний апарат LEONARDO німецької компанії «Вiolitec». Ця компанія є виробником номер один у галузі лазерної апаратури. І в основному передові клініки Європи працюють саме на апаратах марки «Вiolitec». Спектр його роботи дуже широкий: флебологія, ЛОР, урологія, гінекологія, проктологія та ін.

Саме на цьому апараті судинний хірург закладу проводить операції з видалення варикозу. І ціни на цю процедуру тут наразі найнижчі в Україні. Лікар-хірург настільки майстер своєї справи, що навіть проводить навчання колегам у Києві.

Біопсія щитовидки під контролем УЗД

У «Медичному центрі лікаря Цюха» – єдиному серед приватних закладів міста – здійснюють тонкоголкову аспіраційну пункційну біопсію щитоподібної залози, тобто взяття матеріалу з вузла щитовидки для подальшого тканинного дослідження: чи він злоякісний, чи не злоякісний та чи потрібне оперативне втручання. Пункція проводиться під УЗД-контролем лікарем-хіругом, під місцевою анестезією і є безкровною. І з готовим заключенням пацієнт іде до лікаря-ендокринолога, який теж є медзакладі. До слова, раніше людям доводилося в державних установах вистоювати з довжелезних чергах і збирати купу направлень, а тут з мінімум часу і коштів всю цю процедуру можна провести за 2 дні.

Які обстеження потрібно пройти перед вакцинацією і після перенесеного коронавірусу?

І, звісно ж, не може бути точно встановлений діагноз без якісно зроблених аналізів. У «Медичному центрі лікаря Цюха» – їх цілий спектр: розгорнутий аналіз крові, загальний аналіз сечі, аналіз рівня глюкози крові, аналіз крові на печінкові та ниркові проби, ліпідограма, ревмопроби, аналіз на згортання крові (коагулограма), онкомаркери, гормони репродукції та щитоподібної залози, інфекції та тести на коронавірус. Основна новинка лабораторних обстежень у «Медичному центрі лікаря Цюха» – аналіз на D-димери. Це дуже важливий показник для профілактики тромбозів при коронавірусній і посткоронавірусній інфекції. Штам «Дельта», як правило, уражає серце і судини, плюс проявляється запальними процесами в серці, які часто проходять безсимптомно.  А потім дають ускладнення у вигляді важких запальних процесів серцевого м'язу. І найголовніше – саме в «Медичному центрі лікаря Цюха», єдиному із медзакладів області, можна пройти повне обстеження перед вакцинацією, аби не було негативних наслідків, які на жаль, трапляються. Також тут розроблене комплексне обстеження організму після перенесеної коронавірусної інфекції.

– Потрібно робити УЗД серця. У нас є три лікарі, які професійно проводять це обстеження, яке вкрай важливе для пацієнтів одразу після перенесеного ковіду і через три місяці після хвороби. Бо іноді бувають віддалені наслідки. Тому рекомендується одразу після коронавірусу робити УЗД серця, легень,  судин шиї та голови, і через три місяці повторити. Плюс аналізи на D-димери. Ще потрібно здати аналіз крові на тромбоцити і коаголограму (аби своєчасно виявити проблеми системи згортання крові та запобігти виникненню наслідків цих проблем, в першу чергу – це кровотечі або підвищене згортання крові). Бо люди насправді не знають, які саме потрібно робити обстеження як перед щепленням, щоб не було негативних наслідків,  і після перенесеної хвороби, – розповідає Іванна Цюх.

Важливо, що усі аналізи нікуди не транспортують, а роблять безпосередньо на місці, максимально швидко, а результати скидають людям в електронному форматі на телефон.

Тренінги з сексологом-психологом і гінекологом

В «Медичному центрі лікаря Цюха» облаштований  конференц-зал, де є можливість проводити групові тренінги з сексологом-психологом і гінекологом. Жінки чи дівчата можуть зібратися і придбати спільний абонемент на заняття, де в спокійній атмосфері за чаєм отримають відповіді на всі питання інтимного характеру.

На жаль, рівень свідомості щодо власного здоров'я серед населення не таке високе. Раз в кілька місяців лікарі «Медичного центру лікаря Цюха» виїжджають у віддалені села області і безоплатно обстежують й консультують людей. Як наголошує Іванна Цюх, серед людей у селах – одиниці, які щорічно обстежуються. Більшість не робили цього 5 років і більше.

– Уявіть, останнього разу із 16 оглянутих мною жінок, лише 6 перетелефонували мені, аби дізнатися результати своїх аналізів, – каже лікарка.

Тож, дбайте про своє здоров'я уже сьогодні і пам’ятайте: «Медичний центр лікаря Цюха» – це домашня атмосфера, привітний персонал, відсутність черг, висококваліфіковані і людяні лікарі, надсучасне обладнання і якісні лабораторні обстеження, без «накручених» показників. Вартість усіх послуг – доступна кожному. Переконайтеся у цьому особисто – і будьте здорові!

Центри працюють за адресами:

М. Луцьк, вул. Ковельська, 16 (за розважальним комплексом MOJO)

М. Луцьк, вул. Романюка, 9

Контакти для запису:

099 040 41 04

095 529 84 82

099 193 48 42

068 059 52 69

Чекаємо на Вас!

Читайте також: 

Справа легендарного лікаря з Волині жива

«Пишаюся командою лікарів-професіоналів, яку нам вдалося підібрати», - донька легендарного волинського лікаря Іванна Цюх 

Де у Луцьку в приватних закладах можна найдешевше зробити аналізи? 




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися