Як створити резюме на сайті пошуку роботи
Актуально

Як створити резюме на сайті пошуку роботи

18 листопада 2021, 17:55
0
0
Сподобалось?
0

Створення резюме є ключовим чинником під час нового працевлаштування. Від того, наскільки якісно ви його складете, залежать думка потенційного роботодавця про вас і шанси на те, що ви отримаєте бажане місце саме в нього. Із ситуацією, коли потрібно змінити роботу, може зіткнутися кожен у будь-якому віці, тому ми вирішили дати кілька порад з приводу того, як створити резюме.

З чого починати

Варто зазначити, що нині працює багато сайтів, які допомагають знайти роботу. На кожному з них передбачена спеціальна форма. З її допомогою людина може створити резюме не лише на сайті, але й на власних ресурсах, наприклад, користуючись файлами Word.

Насамперед варто розмістити фотографію. Бажано, щоб на ній чітко було видно обличчя, адже рекрутерам важливо бачити людину, яка, можливо, стане співпрацювати з їхньою компанією. Фото має бути портретним і не відображати подробиці вашого особистого життя.

У резюме потрібно надати такі відомості, як:

  1. Електрона пошта.
  2. Ім’я та прізвище.
  3. Дата народження у форматі день-місяць-рік.
  4. Стать.
  5. Контактний телефон і месенджери, у яких використовується номер.

Вам буде запропоновано зазначити посаду або професію, на якій ви хочете працювати, і бажане місце роботи. Важливо ще на етапі оформлення резюме вказати дані стосовно того, чи перебуваєте ви в шлюбі, чи є у вас діти, а також, чи готові ви до відряджень. Такі відомості необхідні для того, щоб в майбутньому уникнути непорозумінь з керівництвом.

Зверніть увагу

Якщо ви розміщуєте резюме на сайті пошуку роботи, зазначте рубрику, до якої належить ваша спеціальність. Прикладом є:

  • офісний персонал;
  • бухгалтерія, фінанси, аудит;
  • безпека й охорона;
  • транспорт і автосервіс;
  • легка промисловість;
  • медицина і фармацевтика;
  • юриспруденція та інші.

Ця опція спростить роботодавцеві пошук вашого резюме.

Додаткова інформація

Рекрутерам, які розглядатимуть ваше резюме, важливо знати бажану зарплату, тому необхідно її вказати. Також варто зазначити графік, в якому ви маєте намір працювати:

  • повний день;
  • часткова зайнятість;
  • плаваючий або вільний графік;
  • разова або віддалена робота та інші варіанти.

У розділі про минулу роботу потрібно буде вказати компанію, в якій ви працювали, її сферу діяльності, місто розташування. Вкажіть вашу посаду і період, впродовж якого ви перебували на ній. Якщо у вас є якісь досягнення, здобуті вами на минулій роботі, обов’язково опишіть їх. Під час складання резюме варто надати відомості про освіту.

Також є розділ з питаннями стосовно ваших особистих якостей. До цього належать рівень знання комп’ютеру, іноземних мов, ваші захоплення у вільний час. Також потрібно буде розповісти про мету пошуку роботи, адже це допоможе встановити вашу умотивованість.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися