Як найкраще готуватися до ЗНО: безкоштовні сайти, репетитори або онлайн курси
Актуально

Як найкраще готуватися до ЗНО: безкоштовні сайти, репетитори або онлайн курси

28 листопада 2021, 21:32
0
0
Сподобалось?
0

Навчальна індустрія розвиває інструменти підготовки до ЗНО. Щороку конкуренція між вступниками у вищі навчальні заклади зростає, разом з тим росте середній прохідний бал. Тож як не розгубитися у вирі можливостей і не програти боротьбу? Ми проаналізували різноманітні варіанти, якою може бути підготовка до ЗНО з української мови, платні й безкоштовні, які доступні сьогодні випускникам шкіл та абітурієнтам.

Чи реально повноцінно підготуватися самостійно?

Звичайно так. Для цього потрібно максимально уважно засвоювати предмет у шкільній програмі. Щоправда, лише цього точно буде замало, тим більше в умовах карантину, адже навчання в он-лайн у домашніх умовах дещо розхолоджує. Та й сама робота з тестовими завданнями має свою специфіку, тож до неї потрібно бути готовим, інакше, навіть маючи знання, можна просто розгубитися і втратити дорогоцінний час у вирішальний момент. Тут у нагоді стануть посібники і збірники тестів ЗНО з попередніх років, яких є безліч на ринку. Це буде не зовсім те, що потрібно, але принаймні зрозуміти суть специфіки завдань можна буде. Також  у мережі створено чимало безкоштовних ресурсів для підготовки до ЗНО та перевірки своїх знань. Наведемо кілька найпопулярніших із них:

  • EdEra – на порталі є курс «Лайфхаки з української мови», який містить 16 ключових тем і тести для перевірки засвоєння кожної з них;
  • ЗНО онлайн – спрямований на практичні навички у роботі з тестами;
  • ukr-mova.in.ua – ресурс «заточений» на особливі та складні випадки, які трапляються у тестах, і має велику базу відповідних вправ;
  • iLearn – навчання в ігровій формі. Кожен користувач порталу створює супергероя і змагається з іншими учасниками у проходженні завдань. Для української мови є окремий квест. За успішні дії учасникам «виплачують» вчибакси, які можна потратити на порталі. Теоретичний матеріал викладається за допомогою вебінарів;
  • ZNOUA – YouTube-канал з відеоуроками та лекціями за попередні роки.

Робота з репетитором

Слід відзначити, що сконцентруватися на самостійній підготовці здатен не кожен. Як показує статистика, останніх років, середній бал тих, хто готується сам, нижчий, ніж у тих, хто отримує допомогу педагогів.

Старий добрий метод підтягнути знання, у тому числі й до ЗНО, робота з репетитором. Хороший учитель краще систематизує матеріал, визначить пріоритети та проконтролює засвоєне. Тут важливо справді знайти хорошого викладача. Обираючи кандидатуру не соромтеся поцікавитися у педагога про досвід у підготовці учнів до ЗНО та їх результативність.

Вартість послуг з репетиторства коливається від 150 (у менших містах) до 400 гривень за годину. Це хороший, але найдорожчий спосіб у підготовці до ЗНО.

Онлайн курси

За останні два роки, в умовах карантинних обмежень через коронавірус, стрімко набрали популярності онлайн курси з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання. Це майже той самий репетитор, тільки краще і ми пояснимо чому.

Є чимало потужних платформ, які співпрацюють з досвідченими викладачами та вчителями, навіть мають свої власні розроблені методики. Тут серед найпопулярніших:

  • На Урок;
  • ZMIST;
  • Yavkursi;
  • Школа Кевін.

Робота йде у невеличких групах. Викладачі, перш ніж працювати з учнями, самі щороку проходять ЗНО й, знаючи специфіку та підводні камені, виокремлюють із усієї маси матеріалу найнеобхідніше саме для зовнішнього незалежного оцінювання. Слухачі мають живий контакт з учителем, отримують інтерактивні домашні завдання у форматі ЗНО, мають доступ до записів усіх уроків, аби краще засвоїти матеріал.

Якщо хороший репетитор є не скрізь, наприклад у сільській місцевості з цим є проблема, то онлайн курси територіально доступні практично усім. І головна перевага – це вартість. Заняття на онлайн курсах коштують від 60 до 90 гривень за годину. Такі школи відслідковують статистику своїх випускників. Їхній середній бал – не нижче 180!

Незалежне зовнішнє оцінювання 2022 року стартує у травні, часу ще ніби й вдосталь, проте насправді зовсім небагато. Тож уже зараз варто подбати про шлях до успішного складання ЗНО для своєї дитини.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися