Galaxy Samsung Z Fold 3: можливості смартфона
Актуально

Galaxy Samsung Z Fold 3: можливості смартфона

3 грудня 2021, 18:36
0
3
Сподобалось?
3

Виробники поки що лише шукають ідеальний форм-фактор складаного смартфона. Хтось робить ставку на ностальгію і винаходить «розкладачки», інші намагаються розширити можливості пристрою.

Саме таким став девайс Samsung Galaxy Fold, який компанія вже випустила в трьох версіях. Цей девайс нагадує одночасно планшет та смартфон-мушлю, які були популярні близько 10 років назад.

Дизайн та ергономіка

Нова модель Z Fold 3 в складеному стані нагадує старий, але дуже зручний та ергономічний iPhone SE. Однак, маса девайсу сягає майже 300 грамів, тому носити таку «махіну» в кармані не дуже зручно. Можливо, варто зачекати, коли компанія-виробник запропонує цікавий чохол для цієї моделі, який дозволить звільнити руки та не обтяжувати кишені.

Варто розкласти смартфон і питань до ваги вже не залишається. Перед нами повноцінний планшет із мінімальними рамками навколо екрана. Співвідношення сторін майже 1:1.

Екрани

Зовнішній дисплей Z Fold 3 виконаний за технологією Dynamic AMOLED та відрізняється нетипово витягнутим співвідношенням сторін 25:9. Діагональ становить 6,2 дюйми, а роздільна здатність – 2289×840 пікселів.

Система та продуктивність

Девайс оснащений системою Android 11, навколо якої обернута стандартна оболонка One UI 3.1.1, вона мало чим відрізняється від використаної на молодших моделях. Однак, у зв’язку з особливим форм-фактором смартфону оболонка отримала ряд додаткових функцій. Завдяки цьому вдалося повністю реалізувати потенціал телефону-мушлі.

Апаратна платформа – Qualcomm Snapdragon 888. У чіпсет входить вісім ядер:

  • Одне розігнане до 2,84 ГГц і відповідає за важкі однопотокові додатки, наприклад ігри;
  • Ще три працюють на 2,42 ГГц;
  • Чотири енергоефективні мають обмежену частоту в 1,8 ГГц.

Останні дві групи беруть він численні фонові процеси, розвантажуючи систему. За графіку відповідає відеоприскорювач Adreno 660.

Новинка працює блискавично, а 12 ГБ оперативної пам'яті здаються майже невичерпним ресурсом багатозадачності. Модель підійде для тих, хто звик працювати із мобільного телефону, геймерів, які хотіли б без проблем грати в найбільш вимогливі ігри з високими показниками FPS.

Камера

Тильна сторона смартфону отримала три-модульну камеру, де кожна частина має 12 Мп та різні фокусні відстані: 26, 12 та 52 мм. Камера здатна виконувати двократний оптичний зим. Камери для фронтальної зйомки мають 8 та 4 Мп відповідно.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися