Інтерфейси зв'язку в саундбарах
Актуально

Інтерфейси зв'язку в саундбарах

4 січня 2022, 17:56
0
0
Сподобалось?
0

Для підключення до телевізора та додаткових пристроїв саундбар Yamaha має дротові та бездротові інтерфейси зв'язку. Переконайтеся, що набір функцій відповідає вашим потребам та можливостям телевізора.

HDMI

Саундбари мають один або кілька роз'ємів HDMI, що дає змогу швидко перемикатися між джерелами сигналу. Багато інтерфейсів тепер підтримують канали повернення звуку (ARC або eARC). Вони дозволяють підключати саундбар безпосередньо через HDMI без застосування додаткового коаксіального кабелю.

HDMI став найбільш популярним інтерфейсом завдяки наступним перевагам:

  • Звук передається без стиснення, з максимальною якістю.
  • Можна використовувати один кабель замість кількох.
  • Спрощене з'єднання із ноутбуками, планшетами, телевізійними приставками.
  • Зворотна сумісність із попередніми інтерфейсами, такими як DVI.

Bluetooth

Сьогодні все більше саундбарів підтримують Bluetooth, що дозволяє відправляти музику з мобільних пристроїв (планшетів, смартфонів) бездротовою мережею на динамік. Деякі з них підтримують зв'язок ближнього радіусу дії (NFC), який є швидким способом встановити початкове з'єднання Bluetooth. Деякі з них мають двосторонній Bluetooth, який дозволяє відправляти музику назад із саундбару на інші пристрої (включаючи бездротові навушники).

Wi-Fi

Моделі з вбудованим Wi-Fi дозволяють отримувати доступ до онлайн музичних сервісів, таких як Pandora та Spotify, прямо із саундбару. Деякі моделі можуть мати Ethernet-роз'єм для дротового підключення до домашньої мережі Інтернет.

Аудіовходи

Більшість саундбарів приймають та відправляють оцифрований аудіосигнал кабелем HDMI. Але деякі моделі також мають інтерфейси для оптичних та коаксіальних кабелів, а також аналогові стереовходи RCA (червоний та білий).

Ці роз'єми дозволяють підключати старі телевізори, магнітофони та інше обладнання, яке не сумісне з HDMI. Обов'язково перевірте наявність відповідних інтерфейсів, щоб додатково не купувати перехідники.

Потокове відтворення

Деякі саундбари пропонують доступ до потокового перегляду фільмів або телешоу з таких сервісів як Amazon, Hulu, Netflix тощо. Також опція стримінгу дозволяє підключатися до інтернет-радіостанцій та навіть отримувати контент із соціальних мереж. Це плюс, якщо ваш телевізор не має вбудованої функції відтворення, і ви не використовуєте приставку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися