У чому переваги Windows 10?
Актуально

У чому переваги Windows 10?

24 січня 2022, 10:34
1
0
Сподобалось?
0

На більшість сучасних ноутбуків встановлюється операційна система Windows 10 у домашній або професійній збірці. Виробник під час випуску нової версії ОС оголосив, що вона поєднує у собі переваги найуспішніших Windows 7 і Windows XP, у яких було усунуто всі недоліки. У ній користувачам доступні можливості, що зникли в попередніх версіях, наприклад, була повернута знаменита кнопка «Пуск», відсутність якої викликала невдоволення користувачів. Оновлена операційна система має відразу кілька переваг, завдяки яким вона заслужила хороші відгуки.

У чому переваги Windows 10 для ноутбука?


Нова операційна система повернула користувачам зручну взаємодію з робочим столом, що раніше доступна при використанні Windows на ПК. Можна купити ноутбук з ОС Windows 10 та користуватися одразу декількома корисними можливостями:

  • зручна система багатовіконної роботи. Екран дозволяє з комфортом працювати одночасно з декількома програмами, між якими можна легко перемикатися;
  • наявність окремих дисплеїв. Користувач може створювати кілька робочих столів, на яких можна по-різному розташовувати іконки додатків та робочі вікна. Це особливо зручно, якщо, наприклад, ноутбуком постійно користуються кілька членів сім'ї або співробітників офісу;
  • програми, адаптовані для використання на мобільних пристроях. Система Windows 10 забезпечує коректне відображення інформації будь-яких екранах;
  • новий інтернет-браузер Edge замість добре знайомого користувачам Internet Explorer. Він розроблений Microsoft, і в ньому є багато корисних функцій для пошуку інформації в інтернеті;
  • висока швидкість запуску програм, зручність роботи з різними форматами інформації. Це найшвидша операційна система, на яку вже розроблено сотні додатків.

У майбутньому система продовжить покращуватися та оновлюватися. Наприклад, розробники працюють над голосовим помічником Cortana, який дуже скоро зробить необов'язковим використання клавіатури та комп'ютерної миші.

Чи є мінуси операційної системи Windows?

Ноутбуки з такою операційною системою заслужили не лише позитивні, а й негативні відгуки. Насамперед користувачам не подобається, що система самостійно без попередження починає оновлюватися, в результаті пристрій може раптово зависнути або піти на перезавантаження. Такі проблеми найчастіше виникають у слабких ноутбуків, чутливих до додаткового навантаження.

Windows 10 також заслужила чимало негативу через автоматичний збір інформації про користувача та її відправлення до інформаційного центру Microsoft. Власники комп'ютерів і ноутбуків заявляють про тотальне стеження, яке неможливо зупинити. Однак для більшості власників комп'ютерів та ноутбуків ця проблема не є серйозною: більшості користувачів немає сенсу маскувати особисті дані та переживати через їхню доступність.

                                

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Валентина
    Валентина

    9 років була W7 - горя не знала (домашній). Торік ремонтували материнку, і в сервіс-центрі сказали, що треба поставити W10, тому що W7 не сучасна. Поставили W10 - і почалися проблеми ! То я " дуже активна", "подозрительная", в фейсбук перестали пускати, IP-адрес заблокували. А зараз і Гугл не працює в Опері, требує підтвердити, що я не робот, а потім появляються якісь картинки, де я повинна вибрати. Причому пидписи на непонятній мові ! Це якийсь кошмар ! Я плачу не малі гроші за інтернет, відмовитись від ноутбука не можу, тому що він- член моєї сім`ї ! (пенсіонерка). Навіщо нам ускладнюють роботу за компьютером ?

    6 грудня 2023, 13:25
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися