Чи варто купувати Apple iPhone 13?
Актуально

Чи варто купувати Apple iPhone 13?

7 квітня 2022, 12:22
0
0
Сподобалось?
0

Одне з найчастіших питань, які можна побачити на форумах: «Чи варто купувати новий iPhone 13 або почекати до релізу чотирнадцятого?». Якщо вам потрібен новий телефон прямо зараз, то однозначно варто – ви залишитеся задоволені своєю покупкою. Якщо ні, є просте правило: Apple зазвичай випускає нові iPhone у вересні, тому чим більше тягнете, тим ближчий випуск нового девайсу.

2021 рік не став винятком – Apple виставили на продаж серію iPhone 13 24 вересня. Отже, чи варто таки купувати цю модель навесні 2022 року?

iPhone 13: ціни та характеристики

iPhone 13 випускається у чотирьох варіантах, як і iPhone 12 у 2020 році.

  • iPhone 13 Mini;
  • iPhone 13;
  • iPhone 13 Pro;
  • iPhone 13 Pro Max.

Всі вони оснащені потужним процесором A15, більш яскравими дисплеями, покращеним апаратним та програмним забезпеченням камери.

Моделі 13 Pro і 13 Pro Max також оснащені дисплеєм ProMotion із частотою 120 Гц та другою версією процесора A15 з п'ятьма ядрами графічного процесора замість чотирьох. Об'єм сховища варіює від 128 Гб до 1 Тб.

Нині вартість «тринадцятої» серії становить від 1100 до 2300 доларів.

iPhone 13 – чому варто купити

iPhone 13 не дешевшатиме найближчим часом. Це найактуальніша модель, а нова модель з'явиться за півроку. Іншими словами, це найкращий iPhone на даний момент (особливо iPhone 13 Pro), і він не скоро потрапить у розділ знижок магазинів.

iPhone 13 – чому варто зачекати

Якщо у вас є iPhone 12, оновлюватися поки що немає приводу. Особливо якщо планується перехід з «неPro» моделі у 12-й лінійці на «неPro» модель у 13-й лінійці. Ви практично не відчуєте різниці.

Придбати чи все-таки чекати? Придбати!

iPhone 13 – це досить скромний стрибок у порівнянні з iPhone 12 – для більшості звичайних користувачів найсуттєвішою зміною є збільшення часу автономної роботи. Дизайн, як і функції, мало змінилися.

Зовсім інше можна сказати про моделі iPhone 13 Pro і Pro Max, вони знаходяться у преміальній категорії. Про це свідчать час автономної роботи, чудовий графічний процесор, значні можливості камер смартфона. Будь-яку з цих моделей можна купити, не задумуючись, це чудове вкладення на роки вперед.

Якщо ви є власником більш старої моделі, ніж 12-й, то тринадцятий iPhone (наприклад, Apple iPhone 13 Pro 512GB Alpine Green) однозначно стане чудовим придбанням. Навіть із виходом чотирнадцятого Айфона 13-й навряд чи суттєво подешевшає, тому фінансово ви не виграєте від очікування нової серії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися