Патріарх Філарет святкував Трійцю у Луцьку і говорив про церковну політику
Актуально

Патріарх Філарет святкував Трійцю у Луцьку і говорив про церковну політику

9 червня 2014, 14:49
0
0
Сподобалось?
0

Уже не перший рік Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет приїздить до Луцька аби разом із волинянами відсвяткувати свято Трійці та свято головного храму області - кафедрального собору Святої Трійці.

На Волинь Патріарх Київський і всієї Руси-України прибув вчора ввечері. На межі з Рівненщиною його зустріли митрополит Луцький і Волинський Михаїл та канцлер єпархії протоієрей Микола Цап.

Уже біля брами Свято-Троїцького собору слухачі Центру християнського виховання дітей та молоді, виголосивши віншування, вручили Філарету коровай. Пізніше у храмі відправили подячний молебень.

А сьогодні Патріарх Київський і всієї Руси-України очолив храмове свято кафедрального собору Святої Трійці. Службу супроводжував співом хор «Оранта». Під час літургії Філарет виголосив проповідь про дію благодаті Святого Духа і колись, і сьогодні, та пройшов з вірянами навколо собору хресним ходом.

На півгодинній зустрічі з журналістами йшлося, зокрема, і про перепони на шляху об'єднання православ'я в Україні. Святійший наголосив, що УПЦ КП завжди готова до створення єдиної помісної церкви, але у жодному у жодному разі у цей процес не повинна втручатися влада. У той же час Філарет зауважив, що УПЦ МП теж не проти об'єднання, але на дещо інших засадах. Крім того, не всі її представники, зокрема і Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, підтримують курс України до Євросоюзу. Також Філарет зазначив, що УПЦ МП у нинішній складний час не каже правди своїм прихожанам. Зокрема, священики московської патріархії закликають усіх до миру і любові, але прямо не називають Москву агресором. Через це, за словами Філарета, приходи УПЦ МП почали втрачати свою паству. Також Патріарх розповів про ставлення Церкви до біометричних паспортів. Їх поки що Патріарх не вважає загрозою для віри. Але все ж вони можуть стати ознакою «печатки Антихриста» у майбутньому, якщо прогрес рухатиметься далі і дійде до вживляння у тіла людей чипів з інформацією.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися