З яким циферблатом краще купити годинник?
Актуально

З яким циферблатом краще купити годинник?

6 травня 2022, 10:44
0
0
Сподобалось?
0

У наручних годинниках є чотири варіанти циферблатів: класичні, цифрові, змішані та бінарні. Можна обрати пристрій з традиційними стрілками, сучасним цифровим дисплеєм або незвичайним форматом показу часу за допомогою світлодіодів.

Щоб купити годинник із найзручнішим для себе циферблатом, варто врахувати умови використання аксесуара, потреби щодо інформативності пристрою, побажання до дизайну та зручності. Розглянемо переваги та особливості кожного виду відображення часу на наручному годиннику.

Циферблат зі стрілками

Подивимося на традиційні варіанти годинників тут https://best-time.biz/ua/muzhckie-chaci/. Бачимо, що класичні механізми зі стрілками використані переважно на солідних, строгих моделях аксесуарів. Це показник сталості, впевненості, успіху і консерватизму. Саме такі годинники носять ділові люди. Переваги аналогових моделей:

  • солідний, стриманий дизайн;
  • надійність та зручність використання;
  • елітний, вишуканий вигляд з акцентом на аристократизм.

Саме такий годинник потрібно надягати під діловий костюм, на зустріч чи важливу подію. Іноді циферблат укомплектовано не одним набором стрілок, а кількома для відображення додаткової інформації, наприклад, часу іншого часового поясу.

Цифровий циферблат

Це сучасний варіант відображення часу на цифровому дисплеї. Замість стрілок тут використовуються цифри. Переваги такого рішення в наступному:

  • високий рівень інформативності;
  • точне відображення часу;
  • функціональність та різноманіття дизайну.

Найбільш просунуті моделі, smart-аксесуари комплектуються дисплеєм, котрий можна налаштувати під себе. Там навіть є можливість поставити відображення часу за принципом аналогового годинника зі стрілками.

Змішаний циферблат

Це гібридний варіант циферблата, котрий часто використовують у спортивних моделях годинників. Завдяки можливості одночасного відображення великої кількості інформації це один із найзручніших варіантів для активних людей, мандрівників тощо. Переваги змішаного циферблата:

  • висока інформативність;
  • зручність і наочне відображення багатьох показників;
  • естетика й ефектність.

Часто такі годинники обирають за їх виразний, чоловічий, масивний дизайн.

Бінарний циферблат

Тут немає ані стрілок, ані цифр. Інформація про поточний час показана в незвичному форматі за допомогою світлодіодів. Переваги такого рішення:

  • оригінальний дизайн;
  • точне відображення часу.

Таким чином, класика зі стрілками – це солідно, охайно, серйозно, але менш інформативно. Цифровий дисплей – максимум інформації, але менше солідності. Цифри та стрілки в єдиному корпусі – баланс інформативності та престижу. Світлодіоди – це скоріш концептуальний варіант для поціновувачів високих технологій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися