Чи можна схуднути, катаючись на велосипеді
Актуально

Чи можна схуднути, катаючись на велосипеді

26 травня 2022, 16:24
0
0
Сподобалось?
0

Бажання схуднути заставляє людину сидіти на дієтах, рахувати калорії, бігати, ходити до спортзалу. Дехто для цього вибирає катання на велосипеді. Але незважаючи на зусилля, не кожному вдається досягти бажаного результату.

Що треба врахувати, щоб їзда на ровері, купленому на сайті АЛЛО, була не просто приємним проводженням часу, але й дала бажаний результат, – читайте далі.

Поради для початківців та бувалих велосипедистів

Маючи бажання не просто кататись, але й схуднути, слід розпочати з:

  • підбору раціону харчування;
  • складення графіку тренувань;
  • вибору правильного темпу. 

Раціон харчування 

Не варто сідати на жорстку дієту. Достатньо «неправильну» їжу частково змінити на «правильну». Повністю відмовлятись від неї не слід, щоб не сталося зриву. Харчуватись потрібно помірними порціями, бажано в один і той же час щодня. Створення графіку допоможе не пропускати години прийому їжі.

Графік та темп велопрогулянок

Аналогічний графік варто скласти й для самих прогулянок. У ньому вказуються дні тижня, час та тривалість катань. Новачкам не слід починати катання з великих дистанцій та нереального темпу. Самі поїздки потрібно розглядати не як зобов’язання, а як приємне проведення часу, відпочинок від щоденних проблем. Якщо у вас є однодумці – спробуйте їх підключити до своїх тренувань, адже разом досягати успіху набагато простіше й цікавіше.

За годину, катаючись на велосипеді, можна спалити від 350 до 500 калорій. Показники залежать від дистанції поїздки, кардіорежиму, навантаження, інтенсивності, темпу. Для отримання ефекту від тренувань достатньо вибрати всього три дні на тиждень і щодня дещо збільшувати дистанцію. Спокійні виїзди можна чергувати зі швидкісними (силовими).

Якщо ви бувалий велосипедист, але зменшити вагу вам так і не вдалось, не варто говорити, що все написане вище – лише міф. Спробуйте ще раз переглянути свій розпорядок дня, раціон харчування та темпи велопрогулянок.

Ще кілька порад щодо схуднення завдяки велосипеду

Тим, хто зібрався худнути самостійно, без наставника, стануть в нагоді й наступні поради:

  • Не відмовляйтесь від сніданків. Завдяки повноцінному прийому їжі покращується метаболізм. В іншому разі в стані голоду генетично запрограмований організм намагатиметься запастись жиром на випадок екстремальних ситуацій.
  • Їжте під час поїздок. Беріть з собою в дорогу яблука, горішки. Легкі перекуси втамують голод та збільшать витривалість в дорозі. Ще один їх плюс – управління голодом та зниження ризиків переїдання після прогулянок.
  • Скажіть «ні» харчовим добавкам для схуднення. Вони не сумісні з фізичною активністю, тому можуть навіть нашкодити здоров’ю. Зазвичай, в більшості такі речовини не спалюють жири, а виводять з організму мінерали та поживні речовини.
  • Використовуйте одяг за сезоном. Зайве тепло зневоджує організм, а не спалює жир. Тобто ви швидко втратите вагу, а потім швидко її наберете.

І, звичайно, пришвидшити будь-яку ціль дозволить правильно підібраний та технічно справний ровер. Великий вибір засобів пересування на різні смаки пропонує магазин велосипедів у Львові.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися