Ембріональна карцинома яєчок у чоловіків
Актуально

Ембріональна карцинома яєчок у чоловіків

31 травня 2022, 12:48
0
0
Сподобалось?
0

Ембріональна карцинома яєчка – рідкісна, але найагресивніша злоякісна пухлина відповідного органу, яка зустрічається переважно у молодому віці. Для лікування захворювання потрібні складні операції, які краще робити у хороших клініках розвинених країн. Ви можете отримати медичну допомогу за кордоном. При плануванні лікування ембріональної карциноми яєчок ціни можна переглянути на порталі Booking Health. Тут представлено вартість лікування у клініках Німеччини та інших розвинених країн.

Діагностика

Більшість пухлин яєчка виявляються після того, як їх зауважують самі пацієнти. Як правило, це безболісне утворення, що пальпується.

Основним способом ранньої діагностики є УЗД органів мошонки. Лікар може побачити пухлину, але ще не знає, до якого гістологічного типу вона належить. Для виявлення метастазів використовують КТ чи МРТ, рідше – ПЕТ (позитрон-емісійну томографію).

Біопсію яєчка не проводять, за винятком випадків, коли хірургічне лікування не планується через запущену стадію захворювання. У більшості випадків лікарі роблять операцію з видалення новоутворення та за результатами гістологічного дослідження операційного матеріалу визначають, що це саме ембріональна карцинома, а не якийсь інший тип раку.

Спрогнозувати тип пухлини до операції можна за аналізами. Для ембріональної карциноми характерно підвищення рівня всіх трьох онкомаркерів раку яєчка: ЛДГ, ХГЛ та АФП.

Операція при ембріональній карциномі

Стандартна операція при раку яєчка передбачає видалення цього органу. Це безпечне, мінімально травматичне втручання, яке не потребує тривалої реабілітації.

Але особливість ембріональної карциноми полягає в тому, що вона є агресивною пухлиною, яка часто метастазує в лімфатичні вузли. Тому всім пацієнтам, навіть на 1 стадії, проводять заочеревинну лімфаденектомію. Це операція з видалення лімфатичних вузлів заочеревинного простору. На відміну від орхіектомії (видалення яєчка), вона більш травматична, тому втручання краще робити у добрій клініці. Лікування в одній з провідних клінік у Німеччині з онкології дозволить успішно вилікувати рак, уникнувши ускладнення.

Лімфодисекція проводиться для досягнення двох цілей:

  • Перевірити, чи є у лімфовузлах метастази (для цього матеріал відправляють на гістологічне дослідження);
  • Видалити потенційні джерела рецидиву пухлини, щоб збільшити ймовірність повного лікування раку.

У Німеччині заочеревинну лімфаденектомію роблять не через великий розріз на животі, а лапароскопічним доступом. Такі втручання менш травматичні, безпечніші та забезпечують скорочення періоду реабілітації.

Чи потрібна хіміотерапія

Більшості пацієнтів потрібна хіміотерапія. Її проводять після операції зменшення ризику рецидиву.

Виняток становлять пацієнти з першою стадією захворювання. Якщо заочеревинні лімфовузли видалені, і метастатичних вогнищ у них не виявилося, хіміотерапію можна не використовувати.

Хіміотерапію обов’язково проводять, якщо:

  • Лімфовузли не видалені (у цьому випадку не можна точно встановити стадію захворювання);
  • Лімфовузли видалені, і в них є ракові клітини;
  • У лімфовузлах немає ракових клітин, але рівень онкомаркерів (АФП та ХГЛ) після операції залишається підвищеним.

Зазвичай хіміотерапію проводять після операції. Вона називається ад’ювантною. Рідше з неї розпочинають лікування. Така хіміотерапія називається індукційною. Її проводять якщо ще до операції за допомогою променевих методів діагностики у пацієнта виявлені метастази.

Схема та кількість циклів хіміотерапії підбираються індивідуально. Вона залежить від того, яку групу ризику рецидиву та прогресування включили пацієнта за результатами обстеження. Більшість чоловіків одержують 3 або 4 цикли хіміотерапії.

Чи потрібна променева терапія

Променева терапія рідко застосовується при ембріональній карциномі. Цей вид раку стійкий до радіації. Після операції радіотерапії на ділянку можливого метастазування не потрібно, оскільки надійнішим способом профілактики рецидиву вважається видалення лімфовузлів, а не їх опромінення.

Іноді променеву терапію використовують на останній стадії захворювання. За допомогою радіації можна стримувати ріст пухлини та метастазів.

Щоб позбавитися ембріонального раку яєчка раз і назавжди за допомогою мінімально травматичної операції, ви можете поїхати до Німеччини. Запишіться на лікування за доступною ціною за допомогою сервісу Booking Health. Фахівці компанії допоможуть підібрати відповідну клініку та повністю організують вашу поїздку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися