5 переваг приготування їжі в духовці
Актуально

5 переваг приготування їжі в духовці

20 червня 2022, 17:36
0
1
Сподобалось?
1

Щоб готувати їжу на плиті, потрібно багато часу. Відходити від каструль і сковорідок надовго не можна, адже продукти в них можуть підгоріти або переваритися. З духовкою все значно простіше: для контролювання часу приготування є таймер, а температуру нагріву можна регулювати з точністю до кількох градусів. На найсучасніших моделях духових шаф є навіть автоматичні режими, завдяки яким втручання кухаря можна скоротити до мінімуму. Наприклад, виготовлена фірмою Electrolux духовка KVLAE00WT підтримує програми «Піца», «Хліб», «Консервування».

Готувати їжу в духовці часто простіше і зручніше, ніж на плиті. Розповідаємо, чому.

Економія часу

Деякі страви в електричній духовці готуються довше, ніж на варильній поверхні газового типу. Термічна обробка відбувається поступово, тому доводиться почекати, доки продукти стануть достатньо пропеченими, м’якими та соковитими. Навіть за цієї умови духова шафа все одно дозволяє економити багато часу. Секрет у тому, що за стравою в духовці непотрібно безперервно слідкувати. Можна помити посуд, поприбирати на кухні, витерти пил у кімнатах, полити квіти — тобто виконати цілу купу хатніх завдань. Перевага в тому, що навіть після вимикання таймера страва залишиться за закритими дверцятами та ще довго буде гарячою, ніби її щойно зняли з вогню.

У духовці з функцією відкладеного старту можна готувати дистанційно. Достатньо звечора або зранку помістити продукти в робочу камеру духовки та задати необхідні налаштування.

Мінімум брудного посуду

Багато хто не любить готувати через те, що після кулінарних експериментів завжди залишається купа брудних каструль, сковорідок, різнокаліберних тарілок та столових приладів. Духова шафа вирішує і цю проблему, адже для приготування в ній більшості смаколиків потрібна лише одна ємність. Якщо попередньо застелити форму чи деко фольгою, достатньо буде просто обполоснути його проточною водою та протерти сухим кухонним рушником.

Менше жиру

Страви з духовки містять менше жиру, тому краще засвоюються та не шкодять фігурі. Деякі продукти можна запікати взагалі без додавання рослинної олії чи вершкового масла. Їхній смак від цього не погіршиться, зате калорійність залишиться низькою.

Відмовитися від використання додаткових кулінарних жирів можна, коли готуєш:

  1. Куряче філе зі свіжими овочами або різноманітними легкими соусами чи заливками.
  2. Домашні сирники з додаванням ягід або сухофруктів.
  3. Морепродукти у натуральних маринадах з лимонного соку, кефіру, мінеральної води, спецій.
  4. Круасани, слойки та інші мучні кондитерські вироби.

Безпечність

Допускати дітей до кухні, коли працює плита, ризиковано. Мала дитина може:

  • доторкнутися до гарячої посудини або поверхні поряд з конфорками й отримати опік;
  • зіштовхнути каструлю чи сковорідку з плити;
  • відкрити кришку та обпектися парою.

Якісна та сучасна духовка безпечна, тому що місткість з їжею надійно схована за її дверцятами. Вони не перегріваються, тому до них можна доторкатися під час готування.

Для деяких моделей доступна функція «Захист від дітей». Вона передбачає тимчасове блокування дверцят та/або панелі керування. Наприклад, таку опцію підтримує доступна за посиланням https://www.moyo.ua/bt/vstraivaemaya-tekh/vstr-duhovki/bosch/ духовка Bosch HBF011BV0Q.

Широкі можливості приготування

Вибір страв, які можна приготувати у духовці, — майже нескінченний. Серед них і найпростіші закуски-«п’ятихвилинки», і запіканки з багатьох інгредієнтів, і фруктові десерти, і корисна гранола, і соковите м’ясо, і страви з риби або морепродуктів.

У велику робочу камеру духовки без проблем поміщається тушка птиці, висока форма для випічки, глибокий казан, жаровня великого діаметра.

Готувати у духовці побутового класу можна не тільки для своєї родини, а й на замовлення. Це чудовий спосіб підробити на улюбленому занятті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися