Шахраї під видом соцвиплат з ЄС вкрали в українців 100 мільйонів гривень
Актуально

Шахраї під видом соцвиплат з ЄС вкрали в українців 100 мільйонів гривень

29 червня 2022, 12:18
0
-1
Сподобалось?
-1

Для викрадення людських грошей зловмисники створили мережу сайтів, які за своїм зовнішнім оформленням імітували офіційні урядові сайти України та Європейського Союзу. Через такі ресурси українцям, які постраждали внаслідок військових дій, пропонувалося отримати грошову допомогу від країн-членів ЄС.

Під час реєстрації на сайті відвідувачам потрібно було заповнити поле із реквізитами своїх банківських карток для нібито оплати комісії при нарахуванні грошової допомоги.

Насправді ж, зловмисники списували з банківських карток потерпілих їхні гроші. Загалом на пропозицію отримати вигадані виплати від ЄС попалися близько 5 тисяч українців, які втратили близько 100 мільйонів гривень.

Про це інформують в Офісі генпрокурора.

Силовики провели обшуки у дев’яти зловмисників, причетних до шахрайської схеми. Нині правоохоронці працюють над тим, аби оперативно арештувати усі рахунки аферистів й максимально зберегти гроші потерпілих.

Зазвичай  повідомлення про ніби-то мождивість отримання виплат від ЄС розміщувалися у вигляді реклами у ТГ-каналах. Там пропонувалося перейти за посиланням на певний ресурс.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися