Як і коли почнуть брати жінок на облік
Актуально

Як і коли почнуть брати жінок на облік

14 липня 2022, 16:44
0
0
Сподобалось?
0

В Україні на сьогодні немає гострої необхідності суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку військовозобов’язаних, і тому їх взяття на такий облік здійснюватиметься лише за їхнім бажанням, йдеться на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у фейсбуці.

«Проведення загальної мобілізації під час війни з РФ засвідчило, що на військову службу до ЗСУ та інших військових формувань призвані близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих. Більшість жінок призначено на посади медичного персоналу, підрозділів зв’язку, морально-психологічного забезпечення, діловодів, бухгалтерів та кухарів. На сьогодні у Збройних силах залишається потреба у жінках-фахівцях з медицини, радіотехніки та харчових технологій. Отже, досвід розгортання військових частин ЗСУ та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу доводить, що в державі на сьогодні немає гострої необхідності суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку», – йдеться в повідомленні.

У повідомленні вказано, що Головним управлінням персоналу Генштабу ЗСУ опрацьовано пропозиції щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних лише з їхньої згоди.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися