Цікаві факти про піцу
Актуально

Цікаві факти про піцу

23 серпня 2022, 16:21
0
0
Сподобалось?
0

Піца дуже популярна страва. Про це може свідчити хоча б те, що кожного року у світі продається понад п’ять мільярдів піц, а це значить, що кожного дня продається понад тринадцять з половиною мільйонів штук. І це не враховуючи тих, що готуються вдома! Ви можете замовити піцу у місті Рівне за посиланням https://la.ua/rivne/, щоб на власному досвіді зрозуміти, чому її так люблять. А поки можете ознайомитись з цікавими фактами про неї. 

Національний місяць піци

Піца має цілий місяць, коли люди звертають на неї ще більшу увагу ніж зазвичай. Це – жовтень. Його історія розпочалася ще в далекому 1984 році з ініціативи видавця журналу Pizza Today. Під час заходу деякі люди відвідують різні піцерії, інші відвідують одну піцерію, але пробують різні види піци. Деякі піцерії продають піцу зі знижкою або роздають її безкоштовно. А завдяки тому, що таких закладів справді дуже багато, можна наїстися піци цілий рік уперед. Також це унікальний час, коли можна спробувати страву з незвичними смаками. Наприклад, у 2009 році в одному з міст штату Техас можна було скуштувати піци з м’ясом змії. 

А якщо говорити про день піци, то це точно буде субота. Оскільки, за статистикою, саме на цей день припадає кількість замовлень. 

В Італії є закони, що захищають піцу

В багатьох країнах світу придумують різні види піци, які мають суттєві відмінності від класичних варіантів. Таку піцу роблять навіть в самій Італії. Саме тому були розроблені спеціальні законопроекти, які дозволяють захистити «традиційну» піцу. Закон визначає дозволені інгредієнти та методи обробки, за винятком замороженої піци. Лише в тих випадках коли пиріг буде приготовано згідно з цими правилами, його можна буде називати «традиційною італійською піцою».

Піцу не можна їсти через дві години 

Якщо ви з’їли не всю піцу, її потрібно помістити до холодильника. Без охолодження страва може зберігатися тільки дві години, а потім її вживання може стати причиною отруєння, оскільки до її складу часто включено м’ясо та сир, які швидко псуються. Але не слід переживати з цього приводу, оскільки при охолоджені в холодильнику, піцу можна зберігати та вживати в їжу до чотирьох днів. 

Смак піци в інших стравах

Оскільки піца має шалений попит, деякі підприємці придумали продавати інші продукти, які матимуть смак піци. На сьогодні можна купити горішки, чипси, морозиво та навіть табак для кальяну, які будуть мати смак піци. Можливо варто хоча б раз їх спробувати. Та все одно вони не зможуть замінити справжню піцу зі смачною начинкою, хрумкою скоринкою та пікантним сиром. Щоб насолодитись улюбленою стравою, ви можете зробити замовлення на сайті https://la.ua/rivne/. Там представлені, як відомі класичні варіанти, так і цікаві авторські розробки. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися