5 порад, як налаштувати ноутбук для літніх людей
Актуально

5 порад, як налаштувати ноутбук для літніх людей

30 серпня 2022, 14:38
0
0
Сподобалось?
0

У сучасному світі дуже важко обійтись без базових знань комп’ютера. Якщо молоді освоєння новітніх технологій дається легко, то для літніх людей це непросте випробування. Щоб їм було простіше виконувати хоча б елементарні завдання, пропонуємо запровадити низку налаштувань ноутбука на операційній системі Windows 10, яка є найпоширенішою у Луцьку.

Видалення непотрібних програм

Виробники техніки майже завжди встановлюють відразу багато програм, які потім можуть не знадобитись. Після того, як ви вирішили купити ноутбук у Луцьку, перегляньте всі додатки, які на ньому є, та видаліть все зайве. Так користувачу буде зручніше орієнтуватись у системі. 

Те ж саме стосується програм, які працюють на фоні й автоматично запускаються. Вони забирають багато ресурсу та заряду акумулятора, а користі приносять мало. Для відключення зайдіть в Налаштування, відкрийте пункт Конфіденційність, натисніть на Фонові програми і відключіть все, чим не користуєтесь. 

Встановлення антивірусу

Літні люди не розуміються в комп’ютерах, тому не будуть аналізувати, на які сайти можна заходити, а на які ні. Для того, щоб ноутбук не вийшов з ладу і не заразився шкідливим ПО, варто встановити якісний антивірус. Вони бувають навіть безкоштовні, що буде ще краще, адже старші користувачі не завжди будуть пам’ятати про продовження підписки. Більшість програм захисту будуть повідомляти користувача про наявність потенційної загрози і видаляти вірус, тому це обов’язковий до виконання пункт.

Відключення паролів

Задля власної безпеки люди встановлюють на ноутбук пароль, щоб увійти в систему після увімкнення або вийти з режиму сну. Якщо пристроєм буде користуватись літня людина, краще цю функцію відключити. Бабусю чи дідуся буде лише збивати з пантелику це постійне введення паролів. Чогось секретного на ноутбуці літні люди зазвичай не зберігають, тому й захист не потрібен.

Простий пошук курсора миші

Курсор миші за замовчуванням малий, а екран може бути великим, і літня людина просто не зможе його відразу відшукати. Це буде викликати зайві хвилювання та роздратування. Для цього в ОС передбачено спеціальне налаштування. Якщо функція увімкнена, то при натисканні клавіші Ctrl навколо курсора миші буде з’являтись велике помітне коло. Щоб увімкнути цю функцію, потрібно увійти в Панель управління, відкрити Обладнання та звук, пункт Пристрої та принтери. Далі натискаємо на Миша і відкриваємо вікно Властивості миші. В параметрах курсора вмикаємо цю функцію. Після завершення збережіть налаштування. 

Оновлення системи

Перед тим, як давати ноутбук в користування літнім людям, варто подбати, щоб на ньому була остання можлива версія Windows та оновлені драйвери. Це допоможе уникнути різних помилок і зараження вірусами. Оновлена система завжди працює краще та швидше, що дуже важливо для старших людей. 

Варто ще подбати про налаштування інтернету. Підключити пристрій до наявної мережі Wi-Fi, щоб потім бабуся чи дідусь не хвилювались, як це зробити і де шукати паролі для підключення. Важливо, щоб кожного разу після увімкнення, інтернет автоматично вмикався на пристрої.

Літнім людям важко освоїти нову техніку, тому саме молодь має допомогти їм у цьому. Використавши вище написані поради, можна полегшити процес навчання й користування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися