Наскільки безпечними є антибіотики?
Актуально

Наскільки безпечними є антибіотики?

8 вересня 2022, 18:03
0
0
Сподобалось?
0

Антибіотики винайшли практично століття тому, це вивело медицину на новий рівень. Лікарі змогли боротися з багатьма хворобаками і скоротили смертність серед населення. Незважаючи на користь від прийому, багато хто впевнений, що вони також завдають шкоди організму.

Шкода для організму

Не багато людей замислюються про те, що все наше життя полягає у постійному перебуванні у світі бактерій. Вони є не лише зовні, а й усередині тіла. Антибіотики сильно б'ють по хвороботворних бактеріях, але при цьому знищують і корисну флору. Це відмічено серед сучасних ліків загальної дії. 

Спочатку антибіотики, такі як пеніцилін, були природного походження. Вони синтезуються із спеціальних грибів. Пеніцилін має вузько спрямовану дію і бореться з обмеженою кількістю хвороб. При цьому він не порушує корисної мікрофлори.

Товари випускаються із синтетичним складом, які мають широкий спектр дії, але процес боротьби не має вибірковий характер. Тому можуть виникнути проблеми із ШКТ.

Купити антибіотики можна лише за рецептом лікаря. У мережі аптек "Бажаємо Здоров'я" можна знайти необхідні ліки за доступною ціною. Вони відрізняються кількістю таблеток в упаковці, дозуванням та спрямованістю дії.

Які є побічні дії

Антибіотики агресивно впливають на хвороботворні бактерії. При цьому, через вплив на позитивну мікрофлору, можуть проявитися побічні ефекти. Серед них можна виділити такі варіанти:

  1. Пороки у розвитку плода або при вагітності, або при годуванні груддю мають високий ризик. Це відбувається через сильний вплив на дитячий організм.
  2. Порушення торкаються і шлунково-кишкового тракту. Негативні реакції проявляються у вигляді болю у шлунку, діареї, загостренні виразкових захворювань.
  3. Оскільки печінка метаболізує більшу частину складу, вона піддається удару компонентів, що може призвести до її збільшення.
  4. Алергічні реакції проявляються на різні компоненти. Вони можуть виникати у будь-якої людини несподівано і стануть причиною сверблячки, почервоніння, кропив'янки та набряків.
  5. Особливий вид небезпеки становлять гормональні синтетичні речовини. Засоби згубно впливають на ендокринну систему. Зазвичай їх призначають у крайньому випадку в комплексі з додатковими відновлювальними засобами.

При точному дотриманні рекомендацій від фахівців та в сукупності прийому із захисними ліками можна уникнути негативних наслідків. Тому слід виключити самолікування, щоб не завдати більшої шкоди. Важливо пам'ятати, що неконтрольоване вживання може спричинити отруєння та передозування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися