5 ключових параметрів вибору електроскутера
Актуально

5 ключових параметрів вибору електроскутера

28 вересня 2022, 13:15
0
0
Сподобалось?
0

Електроскутер є зручним транспортом в межах населеного пункту. І з точки зору екології, і з огляду на ціни палива такий варіант має суттєві переваги. Але щоб купити електроскутер, який буде повністю відповідати вашим потребам, варто знати, на що звертати увагу під час вибору.

Запас ходу

Зовнішньо електричний транспорт не відрізняється від звичайного скутера — та сама рама-основа, сидіння для водія і пасажира, звичайне кермо. Але замість двигуна внутрішнього згоряння тут встановлений електромотор. Паливний бак теж став неактуальним, його замінив тяговий акумулятор.

У поширених моделей електроскутерів заявлений запас ходу становить 50-100 км на одній зарядці. Більш дорогі варіанти мають показник 120-200 км.

Щоб обрати потрібне значення, треба розуміти, що подібні розрахунки проводяться в ідеальних умовах. Тобто, вага водія складає 55-65 кг, а їде скутер рівною дорогою. В умовах міста доведеться весь час долати спуски та підйоми, зупинятися на світлофорах чи пропускати пішоходів. Та й вага водія може бути більшою. Тому заявлений виробником запас ходу варто занижувати, а то й ділити навпіл — так можна отримати показник, найбільш наближений до реального.

Потужність двигуна

Показник коливається в межах від 500 Вт до 10 кВт. Чим більша потужність, тим більшу швидкість здатен розвивати транспорт. Наприклад, для переміщень у режимі дім-робота-дім достатньо двигуна потужністю до 4 кВт. Такий транспорт може розвивати швидкість від 30 до 60 км/год. І їздити ним можна з водійськими правами категорії А1.

Більш потужний електротранспорт знадобиться любителям їздити «з вітерцем». За великим рахунком, мова вже йтиме про повноцінний електромотоцикл.

Тип підвіски і діаметр коліс

Щоб їзда на електроскутері була комфортною, треба обирати м'яку підвіску, бо наші дороги далекі від ідеалу. Найкращий варіант — комбінована, з амортизаторами та пружинами.

Що стосується діаметру коліс, то не варто обирати менше 10-12 дюймів. Для більш дальніх поїздок доцільно купити електроскутер з розміром коліс 14-16 дюймів і з товстими шинами.

Комплектація

Електроскутер є повноцінним учасником дорожнього руху, тому базова комплектація має включати наступне:

  • передня фара, задній ліхтар;
  • дзеркала заднього виду;
  • РК-монітор або хоча б спідометр;
  • покажчики поворотів;
  • багажник.

Є зовсім дешеві моделі електроскутерів, для безпечних поїздок на яких доведеться купити оснащення для базової комплектації. В результаті ціна вийде такою, що на ті гроші можна було б придбати більш потужний транспорт.

Якщо говорити про додаткову комплектацію, то корисними будуть бокс для багажу, запасний акумулятор та додаткове сидіння для пасажира.

Дизайн

Звичайно ж, спочатку треба дивитися на технічні характеристики електроскутера, а потім вже обирати його зовнішній вигляд. Проте і в цьому питанні виробники радують потенційних клієнтів різноманіттям. Найпоширеніші стилі:

  • звичайний скутер;
  • спортивний байк;
  • кросовий мотоцикл;
  • чопер-байк.

Знаючи основні параметри вибору, ви легко зможете обрати свій ідеальний електроскутер. Додатково варто придбати шолом та мотоекіпірування, бо власна безпека завжди має бути на першому місці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися