Уряд підвищив вартість термінового оформлення паспортів
Актуально

Уряд підвищив вартість термінового оформлення паспортів

19 жовтня 2022, 14:56
0
0
Сподобалось?
0

З 1 листопада зросте вартість послуг термінового оформлення внутрішнього паспорта громадянина України у формі картки й закордонного паспорта, йдеться у відповідній постанові уряду. Водночас у документі йдеться саме про вартість адміністративної послуги, тоді як ціна паспорта складається з вартості послуги й вартості бланка. Про це повідомляє Захід нет.

Згідно з документом, вартість послуги оформлення паспорта громадянина України впродовж 10 днів зросте з 252 до 496 гривень. Послуга оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон за три чи сім днів подорожчає з 704 до 992 гривень.

Крім того, з постанови випливає, що вартість послуг оформлення внутрішнього й закордонного паспортів у терміни до 20 днів також зросте, але це відбудеться через шість місяців після скасування воєнного стану.

Так, якщо зараз послуга нетермінового оформлення внутрішнього паспорта у формі картки коштує 126 гривень, то через шість місяців після скасування воєнного стану її вартість зросте до 248 гривень.

Якщо зараз послуга нетермінового оформлення закордонного паспорта коштує 352 гривні, то через шість місяців після скасування воєнного стану її вартість зросте до 496 гривень.

Станом на початок 2022 року один бланк внутрішнього паспорта коштував 246 гривень, а закордонного – 381 гривня. Фактична ціна паспорта складається з суми вартості бланка і вартості послуги. Вартість бланків встановлює їх виробник.

Також зазначимо, що перший паспорт громадянина України надається безкоштовно.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися