Силіконова долина в Україні. Чому вже зараз потрібно змінювати професію на айті?
Актуально

Силіконова долина в Україні. Чому вже зараз потрібно змінювати професію на айті?

13 листопада 2022, 11:44
0
0
Сподобалось?
0

У 2022 році Українська IT-галузь за перше півріччя збільшила свій експорт на 27%, що надає їй наблизитись до обсягів агропромисловості. Можливість IT-спеціалістів працювати з будь якої точки світу зберегла галузь від кризи та скорочення персоналу.

Ще з 2017 року українськими айтішниками цікавляться європейські компанії, а ізоляція російської та білоруської частини надала ще один поштовх до стрімкого розвитку українських спеціалістів. Держава також залучилась до підтримки розвитку галузі IT, фінансуючи нові стартапи та освіту для спеціальностей інформаційних технологій.

Яку професію IT-сфери обрати?

Галузь інформаційних технологій налічує більш ніж 50 професій. І щоб обрати одну єдину, потрібно порівняти важливі фактори, окрім особистих уподобань. По-перше, шляхи отримання освіти за кожним фахом в залежності від запиту для окремих потреб: віку людини, наявності попередньої кваліфікації, можливість вищої освіти чи прискорених курсів, швидкість отримання знань. 

По-друге, очікувана заробітна плата. Враховувати також потрібно і швидкість розвитку на окремій професії, тобто чи затребувана професія у великих компаніях чи малих стартапах, як швидко розвиватиметься проєкт, чи наскільки легко вивчати додаткові навички для досягнення вищих рівнів посад. Можна отримати першу роботу з оплатою праці в $500, проте через рік вийти на дохід в $1500. І по-третє, актуальність професії та її затребуваність, щоб бути впевненим у перспективності вибору.

Вибір редакції - автоматизація ПЗ

Порівнюючи всі професії, можна виділити автоматизацію ПЗ як один з найбільш затребуваних сьогодні і перспективних у найближчому майбутньому. Переваги автоматизації у швидкому проходженні інтенсивного навчання, як у тестувальника, та високій заробітній платі на рівні розробника. Тобто автоматизація уособлює в собі переваги двох професій без їх недоліків.

Єдине на що рекомендуємо звернути увагу - підбір якісної освіти, оскільки на ній базуватимуться всі знання і від неї залежатиме якість подальшої роботи. Велика кількість автоматизаторів, які вже працюють в Україні, є вихідцями школи IT Testing School, кураторами якої є фахівці з автоматизації з більш ніж семирічним досвідом. Ви можете ознайомитись з програмою курсу детальніше за посиланням: www.it-testing-school.com/qa-automation.

Перспективи автоматизації ПЗ

На сьогодні автоматизація забирає на себе 35-40% роботи тестувальника та прискорює реліз проєкту з розробки більш ніж на 10%. В найближчі п’ять років автоматизація має замінити 70% функціоналу тестувальника, а сам спеціаліст з автоматизації буде гібридним по обов’язкам з тестувальником.

І не дарма 30% тестувальників вже вивчають мови програмування, щоб перейти в автоматизацію. Тому варто приєднатися до навчання вже зараз, та поповнювати ряди спеціалістів, які в дефіциті на ринку праці. Відкритий набір на курс https://it-testing-school.com/qa-automation. Отримуй перспективну роботу на роки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися