Чоловіки тепер не зможуть виїжджати за кордон з довідкою про інвалідність
Актуально

Чоловіки тепер не зможуть виїжджати за кордон з довідкою про інвалідність

14 листопада 2022, 18:49
0
0
Сподобалось?
0

Кабмін виключив довідку МСЕК (медико-санітарної експертизи) із переліку документів, які дають українцям можливість безперешкодно перетинати кордон.

Уряд вніс зміни до Правил перетину державного кордону громадянами України.

За словами міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, широкомасштабна агресія Російської Федерації проти України та мобілізація українських чоловіків спровокувала виникнення в деяких осіб бажання «підзаробити» на забороні виїзду за кордон.

За словами глави профільного міністерства, основна проблема з довідкою МСЕК полягала в тому, що вона не містила даних, які дозволяють ідентифікувати особу, яка її надає, тому були великі ризики підробки цього документа.

На практиці таке рішення уряду може означати, що чоловіки не зможуть більше виїхати за кордон з України за довідкою МСЕК. Натомість право виїзду за кордон для чоловіків з інвалідністю зберігається.

Для виїзду знадобиться посвідчення, що підтверджує відповідний статус людини з інвалідністю; пенсійне посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги, у яких зазначено групу та причину інвалідності; довідка для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися