Чому можуть боліти вуха?
Актуально

Чому можуть боліти вуха?

26 листопада 2022, 19:00
0
0
Сподобалось?
0

Вушний біль вважають одним із найбільш дискомфортних видів болю. Наявність цієї проблеми є приводом для термінового звернення до лікаря, адже тільки він зможе поставити точний діагноз. Зазвичай для лікування призначають спеціальні вушні краплі, великий вибір яких ви знайдете завдяки медичній інформаційній системі apteka911. Але спочатку з’ясуємо, якими можуть бути причини болю у вухах.

Хвороби, через які болять вуха

Найчастіше біль у вусі пов’язаний з отитом — запальним процесом, що провокується грибком, бактерією чи вірусом. Це може бути не самостійне захворювання, а ускладнення хвороб носу та горла. Часто отит розвивається як наслідок гострих респіраторних вірусних інфекцій у дітей. Тому уважно спостерігайте за поведінкою дитини під час ГРВІ — можливо, малюк не говорить про проблему, але постійно чіпає вухо рукою чи трясе головою.

Також серед можливих діагнозів та станів, які супроводжуються неприємними відчуттями у вухах:

  • євстахіїт — запальний процес, що охоплює слизову оболонку слухової труби;
  • сірчана пробка — в залежності від обсягів скупчення сірки виникає або просто відчуття дискомфорту, або навіть сильний біль;
  • наявність сторонніх предметів — така проблема особливо характерна для маленьких дітей;
  • травми — травмування може носити як механічний характер (наприклад, після удару), так і являти собою баротравму (тобто підвищення тиску через дуже гучні звуки);
  • проблеми із зубами;
  • запальні процеси в лімфовузлах, розташованих біля вуха;
  • невралгія;
  • високий артеріальний тиск.

Біль може відрізнятися за ступенем і характером. Дискомфорт буває незначним або серйозно вираженим, ниючим або гострим. Проте навіть найменший біль — привід пройти додаткове обстеження. Інколи після звернення до лікаря виявляють більш значущі проблеми, що потребують термінового лікування.

Чому варто звернутися до отоларинголога, якщо є біль у вусі?

Часто після візита до ЛОРа є необхідність у додатковому обстеженні та зверненні до інших фахівців. Пацієнту може знадобитися допомога стоматолога, терапевта чи невролога — все залежить від діагнозів, які встановили чи підозрюють.

Запальні процеси та інші патологічні стани — привід терміново розпочати лікування. Крім болю, проблеми з вухами можуть також супроводжуватися погіршенням слуху, що також викликає чималий дискомфорт.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися