Як обрати кольорові лінзи без діоптрій?
Актуально

Як обрати кольорові лінзи без діоптрій?

24 лютого 2023, 15:55
0
1
Сподобалось?
1

Мрієте змінити колір очей або зробити природний відтінок більш насиченим, а погляд виразнішим? Цього легко досягнути із кольоровими лінзами, які здатні кардинально змінити природний колір та малюнок райдужки. Існує величезний вибір косметичної оптики, яка не має діоптрій, але дивує різноманіттям відтінків. Перегляньте лінійку кольорових лінз https://kyivlinza.ua/catalog/tsvetnye-kontaktnye-linzy/, ви будете здивовані вибором природних та незвичайних малюнків райдужки.

Як обрати кольорові лінзи?

З діоптріями чи без, лінзи контактують з очима, тому їх варто обирати під наглядом офтальмолога. Щоб уникнути ускладнень, варто пройти обстеження на щілинній лампі. Цей апарат допомагає лікарю оцінити стан очей, виявити запалення або деформації тканин. А ще перевірити якість слізної плівки. Людям, які схильні до пересихання слизової оболонки очей, лікарі радять обирати силікон-гідрогелеву оптику, або користуватись краплями для зволоження слизової. 

Для вибору зручних лінз також потрібно пройти обстеження на авторефрактометрі. Він вимірює базові параметри рогівки: кривизну та діаметр. Кривизна рогівки важлива для правильної посадки оптики на очах. Якщо ігнорувати цей параметр, пластинки будуть зміщуватись, наповзати на зіницю, або натирати повіки. Якщо хочете знайти безпечну та зручну оптику, що зробить ваш погляд незабутнім, зверніться за допомогою до офтальмолога. 

Лікар допоможе обрати зручну пару лінз, враховуючи ваші потреби та стиль життя. Якщо ви шукаєте косметичну оптику для фотосесії, свята чи вечірки, вам запропонують обирати із гідрогелевих моделей. Це тонкий, еластичний та добре зволожений матеріал, який не відчувається на очах із перших хвилин використання. Він пропускає небагато повітря до рогівки, тому його варто носити до 6 годин на добру. Якщо ж ви плануєте носити лінзи щодня, вам порадять обрати модель із силікон-гідрогелю. Чим особливий цей матеріал:

  • Проводить більше кисню до рогівки, тому безпечніший для тривалого використання;
  • Не схильний до пересихання, тому підійде людям, які багато читають чи працюють за комп'ютером;
  • Він міцніший, тому краще переносить щоденні маніпуляції та механічне очищення;
  • Залишається комфортним протягом усього періоду використання. 

Як доглядати за кольоровими лінзами?

Косметична оптика потребує такого ж догляду як медична. Пластинки потрібно щодня промивати універсальним розчином, аби видалити бактерії, часточки косметики чи сигаретного диму. Зберігати їх потрібно у стерильному контейнері, наповненому універсальним розчином. Якщо ви постійно носите оптику, то розчин у контейнері варто щодня змінювати. Пам'ятайте, що кольорові пластинки не можна очищувати пероксидною системою, адже під час хімічної реакції перекис проникає глибоко у матеріал та може пошкодити фарбники. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися