Навіщо треба придбати стабілізатор напруги?
Актуально

Навіщо треба придбати стабілізатор напруги?

25 лютого 2023, 12:16
0
1
Сподобалось?
1

Стрибки напруги в мережі електрики значно погіршують роботу електричних приладів. Їхній термін експлуатації зменшується, пристрої виходять зі строю та зношуються. Щоб убезпечити електроприлади, коли у розетці не вистачає стабільних 220 В, треба використовувати стабілізатори напруги. Знайти їх можна на leroymerlin.ua.

Що таке стабілізатор?

Стабілізатор напруги — це пристрій, який робить напругу в мережі однаково стабільною й незалежною від зовнішніх чинників та навантажень. Використовують його, коли треба забезпечити безпечні умови для роботи всіх приладів.

Функції стабілізатора:

  • безперебійне живлення;
  • зменшення ризиків пошкодження приладів;
  • стабільна робота за будь-яких умов.

Використовувати стабілізатори можна вдома, в медичних закладах, офісах тощо. Найбільш чутливими до змін в електромережі можуть стати кондиціонери, холодильники, комп'ютери, мультимедійні пристрої. Можуть при стрибках напруги виходити з ладу освітлювальні прилади.

Типи стабілізаторів

Виділяють два поширених види стабілізаторів напруги:

  • релейний — простий і популярний вид, що підходить для побутової техніки, яка працює на потужностях до 1,5 кВт;
  • напівпровідниковий — миттєво реагує на змінення напруги й має мінімальну похибку.

Напівпровідникові моделі більш практичні. Вони працюють майже безшумно й не заважають нікому в будинку. Вони ж більше підходять для «важкої» техніки, що потребує багато потужності.

Який прилад вибрати для будинку?

Щоб вибрати стабілізатор, треба орієнтуватися насамперед на реальні потреби. Є маленькі моделі для локальних мереж як котли, холодильник, комп’ютер. А є великі стаціонарні прилади, що стабілізують напругу в електромережі всього приміщення.

Для підтримки окремих побутових приладів достатньо потужності 300-600 Вт. Для досить енергозатратних пристроїв вже краще вибирати моделі від 2 кВт. Якщо ви хочете стабілізувати напругу у всьому будинку, то для одноповерхового котеджу достатньо 10 кВт.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися