Коли злісний неплатник аліментів може мати субсидію?
Актуально

Коли злісний неплатник аліментів може мати субсидію?

4 березня 2023, 18:09
0
0
Сподобалось?
0

«Ми з чоловіком обоє вступили у шлюб вдруге. Через війну у нього значно зменшилися доходи – і він має заборгованість з аліментів. Тому нам відмовили у субсидії. Чи правильно це?»

Антоніна М., Дубенський район, Рівненська область

Як повідомили спеціалісти Пенсійного фонду України, якщо у складі домогосподарства є особи, які за даними Єдиного реєстру боржників мають заборгованість у виконавчих провадженнях про стягнення аліментів понад три місяці, то житлова субсидія (у тому числі на наступний період) домогосподарству не призначається. Але можливість її отримати все ж є. Достатньо почати погашати заборгованість частинами (за рішенням суду). Також субсидію можуть призначити у випадку, коли боржник має правовий статус особи, яка зникла безвісти. Такий статус також встановлює суд.

Крім того, на субсидію можуть розраховувати боржники зі сплати аліментів, які є алко- або наркозалежними (це підтверджено медичною довідкою). Це також стосується осіб, до яких застосовуються заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді усунення від роботи (посади) або домашнього арешту, або утримання під вартою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися