Як працює система страхування і як обрати страховку
Актуально

Як працює система страхування і як обрати страховку

27 березня 2023, 10:49
0
0
Сподобалось?
0

Багато людей, які потрапили в дорожньо-транспортну пригоду, опинилися в зоні стихійного лиха або захворіли, ставлять собі запитання, чи могли вони передбачити настання біди та підготуватися до неї в той чи той спосіб. Ще виникає одне питання щодо того, де знайти гроші на відшкодування наслідків біди. Відповідь одна: спрогнозувати виникнення негараздів неможливо, але захистити своє фінансове становище цілком реально за допомогою страховки. Коли людина купує поліс, вона фактично оформляє захист від непередбачуваних грошових витрат.

Як страхові компанії мінімізують фінансові ризики

Уявіть собі машину, припарковану на стоянці, на яку впало дерево. Автомобіль пошкоджений, і ви не знаєте, що робити. Якщо у водія є страховка КАСКО, страхова компанія покриє витрати на ремонт машини (за винятком франшизи — тієї частини, яку клієнт повинен сплатити сам).

А тепер уявіть, що у ванній лопнули труби, зруйнувавши все в цій кімнаті та сусідній спальні. Коли у людини є договір страхування майна, компанія зазвичай оплачує заміну частково або повністю пошкодженого майна, щоправда, теж за вирахуванням франшизи.

У цих та інших критичних ситуаціях допоможе страхова компанія ВУСО, яка пропонує різні варіанти договорів. У цій організації клієнтам гарантовані своєчасні виплати, всебічна допомога та фінансова підтримка в будь-якій кризовій ситуації.

Як працює страховий поліс

Страховка зазвичай діє протягом певного періоду. Після закінчення цього часу необхідно продовжити поліс, купивши новий.

Якщо людина хоче укласти договір, вона має сплатити страховий внесок. У деяких випадках ці виплати можуть бути щомісячними, а не разовими. Цей варіант можна обрати при оформленні добровільного медичного страхування. Виплати також можливі один або два рази на рік, це передбачено в деяких програмах КАСКО.

Більшість полісів включають франшизу. Це сума, яку застрахований вносить сам у разі виникнення надзвичайної ситуації. Наприклад, якщо в договорі передбачена франшиза в розмірі 3,5% від вартості автомобіля за КАСКО і він повністю знищений, страхова компанія відшкодує повну вартість машини за вирахуванням цих відсотків. Поліси без франшизи коштують дорожче.

64208fc0b9560.png

Які страховки популярні

Існує багато видів страхування, але ось найпоширеніші.

  • страхування автомобіля. Поліс може бути обов'язковим (ОСЦПВ) і добровільним (КАСКО). Перший тип захищає від витрат, якщо ви винні в ДТП і пошкодили чужий автомобіль. Страховка передбачає компенсацію збитків постраждалому. КАСКО забезпечує захист практично в будь-якій складній ситуації, у якій може опинитися транспортний засіб і його власник;
  • медичне страхування. Допомагає покрити всі витрати на лікування, якщо застрахована особа захворіла або отримала травму;
  • захист нерухомого майна. У такий спосіб можна застрахувати будинок та найкоштовніші речі від пошкодження або втрати. Щоб отримати іпотечний кредит, більшість кредиторів вимагають, щоб ви застрахували свою квартиру або будинок.

Ці та інші види страхування допомагають захистити себе та свій фінансовий стан.

На що звернути увагу під час купівлі страхового поліса

Корисне правило — перед підписанням договору варто ознайомитися з пропозиціями різних страхових компаній. Крім того, необхідно переконатися, що обрана організація фінансово стійка. Важливо звернути увагу на якість наданих послуг. Також грає роль те, як розраховується вартість поліса та від яких ризиків надається можливість захистити свій фінансовий стан.

СК «ВУСО» йде назустріч побажанням своїх клієнтів у багатьох із цих аспектів. Про стабільність її роботи свідчить той факт, що активи перевищують резерви вчетверо, а 90% клієнтів залишилися задоволені якістю обслуговування, термінами та розмірами оплати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися