Гіалуронова кислота: джерело молодості та здоров'я в одній маленькій капсулі
Актуально

Гіалуронова кислота: джерело молодості та здоров'я в одній маленькій капсулі

30 березня 2023, 16:30
0
0
Сподобалось?
0

Гіалуронова кислота - це природна речовина, яка міститься в шкірі, очах, сполучних тканинах і суглобах людини, та її можна приймати перорально як засіб для покращення здоров'я кісток, зменшення ознак старіння та лікування захворювань суглобів. І на цьому переваги такої речовини для здоров'я лише починаються.

У тканинах нашого організму гіалуронова кислота притягує до себе воду, підтримуючи оптимальний водний баланс. Вона також стимулює синтез еластину – білка, який відповідає за еластичність тканин, та забезпечує захист від вільних радикалів.

Але з роками рівень вмісту такої речовини поступово знижується - це абсолютно природні процеси, внаслідок яких шкіра стає сухою та зморшкуватою, порушуються функції суглобів, а очі можуть постійно пересихати.

Водночас гілауронова кислота у вигляді натуральних добавок допомагає відновити нормальний рівень такої речовини в організмі. Вчені підтверджують, що її прийом може принести значну користь здоров'ю:

  • Зменшити кількість зморшок та покращити тонус шкіри. Гіалуронова кислота сприяє здоровій зволоженості, стимулює тургор та може навіть прибрати невеликі зморшки.
  • Підтримати функції суглобів. Гіалуронова кислота виконує функцію амортизатора та своєрідного мастила. Завдяки ній компоненти суглобів ковзають один по одному, а хрящові тканини не руйнуються. Також вона діє як антиоксидант і запобігає руйнуванню суглобових тканин вільними радикалами. У разі гострих запальних процесів або тяжких руйнувань гіалуронову кислоту можуть вводити в суглоби ін'єкційно, але прийом добавок з таким активним компонентом також дає відмінний терапевтичний ефект.
  • Поліпшити здоров'я очей. Виробники часто включають гіалуронову кислоту до складу крапель для очей, адже вона змащує тканини ока та допомагає впоратися з підвищеною сухістю. Пероральні засоби дозволяють досягти такого ж, але стійкішого результату.
  • Вилікувати ясна. Як свідчать дані статистики, саме захворювання ясен є найпоширенішою причиною втрати зубів. Гіалуронова кислота - це важливий компонент сполучної тканини ясен, і її вживання допомагає їх регенерації. До того ж прийом такої речовини сприяє зменшенню кровоточивості та запалення, що позитивно позначається на пружності та загальному здоров'ї ясен.
  • Поліпшити перебіг хронічних хвороб дихальних шляхів. Гіалуронова кислота є важливим компонентом сполучної тканини легень та бронхів. Її вживання може принести неоціненну користь пацієнтам з хронічними бронхолегеневими захворюваннями - така добавка допомагає зменшити закупорку дихальних шляхів слизом завдяки своїй здатності впливати на регуляцію рідини та утримувати вологу.

Дізнатися про те, чим ще корисна гіалуронова кислота для нашого організму можна в детальному огляді даної речовини.

Гіалуронова кислота є безпечною для більшості людей. Добавки з такою речовиною добре переносяться та, зазвичай, не викликають ніяких побічних ефектів. Проте деяким категоріям населення краще відмовитись від їх вживання. 

Це стосується вагітних і лактуючих жінок, а також людей з алергією на курку (багато препаратів гіалуронової кислоти містять залишкові частини курячого білка), склеродермією та порушеннями згортання крові.

В інших випадках така речовина буде абсолютно безпечною для здоров'я, її можна сміливо приймати у дозах до 200 мг на день.

Добавки гіалуронової кислоти безпечні для тривалого прийому – їх можна вільно вживати протягом 12 місяців та отримувати неоціненну користь для здоров’я всього організму.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися