На що звернути увагу, обираючи пневматичну зброю?
Актуально

На що звернути увагу, обираючи пневматичну зброю?

17 травня 2023, 10:56
0
0
Сподобалось?
0

Пневматичні пістолети – популярний різновид тренувальної зброї. В Україні пневматика доступна у вільному доступі. Єдина умова – покупець повинен бути повнолітнім. Купити пневматичний пістолет можна в багатьох магазинах роздрібної торгівлі, а також в інтернет-магазинах. Великий вибір за доступними цінами пропонує Ванклік. На що ж слід звернути увагу, обираючи пістолет із пневматикою?

За якими критеріями вибирати пістолет?

Вибираючи пневматичні пістолети, завжди звертайте увагу на такі критерії:

  • матеріал – при чому значення має матеріал і корпуса, і барабану, і те, чим покрита ручка зброї;
  • швидкість вильоту пулі – чим вище показник, чим краще; проте варто пам’ятати, що в Україні офіційно дозволені лише ті різновиди пневматики, які випускають снаряд зі швидкістю не вище ніж 100 м/c;
  • довжина ствола;
  • тип патрону;
  • механізм.

Також варто звернути увагу на виробника. ASG, Cometa, Gamo, Crosman, Bersa, KWC є перевіреними. Їх зброя повністю виконує свої функції та показує чудові результати у тирах та на стрільбищах.

Механізм – основа зброї

Важливу увагу варто приділяти вибору пневматичного механізму. Вибирати можна з наступних варіантів:

  1. Пружинно-поршневі – найбільш невибагливі в експлуатації й недорогі за ціною. Мають гарні характеристики стрільби, не потребують наявності додаткового устаткування. Недолік – перезарядження потребує фізичних зусиль; до того ж страждають швидкісні показники, адже перед кожним пострілом зброю потрібно звести.
  2. Газобалонні – ідеальний варіант аматорської стрільби на невелику відстань. Пістолети доволі зручні, але для стабільних результатів потрібно постійно замінювати балони, що розташовуються всередині держака. Одного контейнера вистачає на 60-80 пострілів.
  3. PCP – у таких пістолетах постріл також відбувається завдяки стислому газу. З тим лише обмеженням, що балон на зброю встановлюється стаціонарно і лише час від часу потребує дозаправлення. Кількість пострілів у цьому випадку залежить від ємності самого балону.

Найкращий вибір для тренувань та спортивної стрільби – пістолети с PCP пневматикою. Вони доволі точні та зручні у використанні, показують велику купчастість. Проте і ціна відрізняється від інших у більший бік.

Тому обирайте в залежності від потреб. І пам’ятайте про техніку безпеки. Точних вам пострілів!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися