
Літо – час численних гастрономічних можливостей. Ягоди, овочі, фрукти продаються в асортименті та за доступною ціною. Якщо в холодильнику надлишок чорниці, ожини, малини або полуниці, їхня заморозка — простий спосіб продовжити термін зберігання. Вибирайте лише найкращу продукцію. Перестиглі або підгнилі ягоди не стануть краще після заморозки, а цілі та щільні збережуть аромат і корисні властивості на багато місяців. Заморожуйте різні види ягід окремо або змішуйте їх, щоб одержати смачну суміш.
Все, що вам знадобиться, крім свіжих ягід, — лист з бортиками, пакети для заморозки і морозильна камера. Якщо ви ще не купили морозильне обладнання, зверніть увагу на каталог інтернет-магазину Eldorado.ua: https://eldorado.ua/freezers/c1039045/ . Представлені моделі різного обсягу та різних брендів.
Як заморозити ягоди
Дотримуйтесь простої покрокової інструкції:
- Переберіть та промийте ягоди холодною водою.
- Підсушіть їх на рушнику. Якщо ви заморожуєте полуницю, очистіть її від плодоніжок, вишню — видаліть кісточки.
- Застеліть лист пергаментом, викладіть продукцію для заморозки в один шар.
- Поставте деко в морозильну камеру до повного заморожування ягід. Просто залиште їх на ніч за мінусової температури.
- Перекладіть заморожену продукцію в пластикові пакети, що закриваються, попередньо видаливши якомога більше повітря. Закрийте тару.
- Зберігайте заморозку до 6—12 місяців, якщо у вас є окрема камера для заморожених продуктів.
Якщо ви заморожуєте невелику кількість ягід, можна використовувати морозилку звичайного холодильника. Моделі двокамерних холодильників представлені на сайті Eldorado.ua: https://eldorado.ua/holodilniki/c1061560/ .
Як використовувати заморожені ягоди

Їх можна застосовувати для різних страв:
- У складі фруктових коктейлів. Заморожена текстура ягід додасть густини та освіжить напої, не зменшуючи концентрації, як у випадку з льодом. Щоб отримати гладку та густу текстуру, збовтайте всі інгредієнти, крім ягід. Потім у працюючий міксер повільно додайте заморожену полуницю або малину, дозволяючи лопатямобертатися, поки ягоди повністю не розчиняться в напої.
- Для випікання. При заморожуванні ягоди втрачають частину вологи, що позитивно позначається на якості тортів та тістечок. Великий обсяг соку ягід може зіпсувати текстуру тіста.
- Для приготування варення. Заморозьте ягоди, а коли у вас буде час і бажання, зваріть ароматні ласощі. Стояти над гарячою каструлею — це не найкращий спосіб провести літній день. Прохолодної осені чи взимку запах свіжої полуниці або вишні в будинку стане справжнім подарунком.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!