Заморожування ягід на зиму
Актуально

Заморожування ягід на зиму

30 травня 2023, 19:43
0
0
Сподобалось?
0

Літо – час численних гастрономічних можливостей. Ягоди, овочі, фрукти продаються в асортименті та за доступною ціною. Якщо в холодильнику надлишок чорниці, ожини, малини або полуниці, їхня заморозка — простий спосіб продовжити термін зберігання. Вибирайте лише найкращу продукцію. Перестиглі або підгнилі ягоди не стануть краще після заморозки, а цілі та щільні збережуть аромат і корисні властивості на багато місяців. Заморожуйте різні види ягід окремо або змішуйте їх, щоб одержати смачну суміш.

Все, що вам знадобиться, крім свіжих ягід, — лист з бортиками, пакети для заморозки і морозильна камера. Якщо ви ще не купили морозильне обладнання, зверніть увагу на каталог інтернет-магазину Eldorado.ua: https://eldorado.ua/freezers/c1039045/ . Представлені моделі різного обсягу та різних брендів.

Як заморозити ягоди

Дотримуйтесь простої покрокової інструкції:

  1. Переберіть та промийте ягоди холодною водою.
  2. Підсушіть їх на рушнику. Якщо ви заморожуєте полуницю, очистіть її від плодоніжок, вишню — видаліть кісточки.
  3. Застеліть лист пергаментом, викладіть продукцію для заморозки в один шар.
  4. Поставте деко в морозильну камеру до повного заморожування ягід. Просто залиште їх на ніч за мінусової температури.
  5. Перекладіть заморожену продукцію в пластикові пакети, що закриваються, попередньо видаливши якомога більше повітря. Закрийте тару.
  6. Зберігайте заморозку до 6—12 місяців, якщо у вас є окрема камера для заморожених продуктів.

Якщо ви заморожуєте невелику кількість ягід, можна використовувати морозилку звичайного холодильника. Моделі двокамерних холодильників представлені на сайті Eldorado.ua: https://eldorado.ua/holodilniki/c1061560/ .

Як використовувати заморожені ягоди

646e26dd53feb.webp

Їх можна застосовувати для різних страв:

  1. У складі фруктових коктейлів. Заморожена текстура ягід додасть густини та освіжить напої, не зменшуючи концентрації, як у випадку з льодом. Щоб отримати гладку та густу текстуру, збовтайте всі інгредієнти, крім ягід. Потім у працюючий міксер повільно додайте заморожену полуницю або малину, дозволяючи лопатямобертатися, поки ягоди повністю не розчиняться в напої.
  2. Для випікання. При заморожуванні ягоди втрачають частину вологи, що позитивно позначається на якості тортів та тістечок. Великий обсяг соку ягід може зіпсувати текстуру тіста.
  3. Для приготування варення. Заморозьте ягоди, а коли у вас буде час і бажання, зваріть ароматні ласощі. Стояти над гарячою каструлею — це не найкращий спосіб провести літній день. Прохолодної осені чи взимку запах свіжої полуниці або вишні в будинку стане справжнім подарунком.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися