Хто отримає у червні більшу пенсію
Актуально

Хто отримає у червні більшу пенсію

3 червня 2023, 12:46
0
0
Сподобалось?
0

1 червня збільшать пенсії для працюючих пенсіонерів, які отримали два роки додаткового стажу. Як зазначила заступниця начальника Головного управління Пенсійного фонду України Лариса Лучковська, ці люди отримають підвищену пенсію відразу за три місяці – квітень, травень, червень. Річ у тому, що у квітні можна зробити перерахунок лише за умови, що є дані про сплачені внески із зарплат у першому кварталі 2023 року. Втім вони можуть надходити із запізненням. Отже, перерахунок фактично нарахують не у квітні, а у червні.

Однак для кожного працюючого пенсіонера розмір перерахунку буде індивідуальним. Все через те, що у когось може бути вища зарплата, а у когось нижча. Приміром, за наявності 35 років стажу та пенсії у розмірі 5842 гривень щомісячна надбавка після перерахунку складе 333 гривні. У червні виплатять і підвищену пенсію, і збільшення за квітень і травень. Відповідно, пенсія збільшиться на 1000 грн. Далі виплачуватимуть щомісяця по 6175,1 гривень.

Перерахунок мають право отримати пенсіонери, які працюють і на 1 березня здобули додаткові 24 місяці стажу. Ще один варіант – з моменту призначення пенсії чи попереднього перерахунку пройшло два роки.

Загалом в Україні 2,7 млн пенсіонерів продовжують працювати. Серед них велика кількість бюджетників (лікарі, медики, держслужбовці).

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися