Затримали шахрая, який заробляв на темі викупу полонених
Кримінал

Затримали шахрая, який заробляв на темі викупу полонених

16 жовтня 2014, 11:47
0
0
Сподобалось?
0

Співробітники СБУ затримали 35-річного мешканця Маріуполя, який протягом останніх двох місяців телефонував родичам захоплених терористами людей і від імені бойовиків вимагав гроші за їхнє звільнення. Шахрай відшукував інформацію про тих, хто потрапив у полон до бойовиків через Інтернет. Він з'ясовував контактний телефон родичів та зв'язувався з ними. У телефонній розмові аферист представлявся впливовим «ДНРівцем» та пропонував за звільнення полоненого сплатити йому викуп. Гроші необхідно було перерахувати на банківську картку. Сума викупу становила від 5 до 15 тисяч гривень.

Після таких повідомлень родичі полонених у розпачі надсилали кошти, а шахрай після цього одразу знищував сім-картку та на зв'язок із сім'ями зниклих більше не виходив.

Викрити шахрая допомогли рідні одного із зниклих, які попросили почути голос сина, а після відмови звернулися до СБУ. Зловмисник зізнався, що прокрутити таку аферу йому вдалося вже тричі, повідомляють у прес-центрі СБУ.

Далі шахраєм займатиметься міліція.

«Ми вже не раз застерігали тих, хто шукає близьких і, зрозуміло, хапається за найменший шанс, не починати перемовини з терористами самостійно! Це може виявитися пасткою. І потрапити на шахрая-негідника - це ще найменше зло. Процес повернення людей - делікатний, складний та вимагає професійних знань. Самодіяльність може бути життєво небезпечною як для заручника, так і для його рідних», - наголосив радник СБУ Маркіян Лубківський.

За сприяння Міжвідомчого центру допомоги громадянам у питаннях звільнення полонених, заручників та віднайдення зниклих безвісти з початку його роботи уже звільнено 752 українця.

https://www.youtube.com/watch?v=ykWIYdAVcGQ&feature=youtu.be


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися