Керівник тилової служби Нацгвардії наживався на відкатах з тендерів на поставку тушонок для учасників АТО
Кримінал

Керівник тилової служби Нацгвардії наживався на відкатах з тендерів на поставку тушонок для учасників АТО

19 січня 2015, 19:38
0
1
Сподобалось?
1

Працівники головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ у взаємодії з військовою прокуратурою Центрального регіону України викрили і затримали керівника управління тилу Національної гвардії України. Чиновник отримував «відкати» за лобіювання інтересів постачальників продуктів харчування.

За даними прес-служби СБУ, при проведенні тендерів із закупівлі товарів для військовослужбовців зловмисник вимагав від потенційних переможців 10% від суми кожної угоди.

Посадовця затримали сьогодні при отриманні 230 тисяч гривень хабара за проведений тендер із закупівлі м'ясних консервів - тушонки для бійців Нацгвардії, які перебувають у зоні АТО. Разом з хабарником співробітники СБУ затримали і «переможців тендеру», які привезли гроші, а також посередника, який звів «зацікавлені» сторони.

Військова прокуратура Центрального регіону України за матеріалами Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ розпочато розслідування у кримінальному провадженні стосовно начальника управління тилу Нацгвардії України за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Цього ж дня слідчим прокуратури регіону до ЄРДР також внесено відомості про вчинення співзасновниками вказаної фірми кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України, яке полягає у передачі ними начальнику управління тилу Національної гвардії України, який є службовою особою і замає відповідальне становище, неправомірної вигоди на вказану суму, інформує управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися