Волинська міліція розслідує варварське «сафарі» на фермерських угіддях
Кримінал

Волинська міліція розслідує варварське «сафарі» на фермерських угіддях

28 лютого 2015, 11:54
0
-1
Сподобалось?
-1

21 лютого о 23:30 горохівські міліціонери отримали повідомлення директора приватного підприємства про те, що між населеними пунктами Підбереззя та Козятин невідомі особи їздять автомобілями по посівах озимини на полях місцевих фермерів. На момент приїзду слідчо-оперативної групи у селі Лемешів Горохівського району місцеві фермери затримали два автомобілі, в яких знаходилося троє молодиків із Володимир-Волинського району.

За даними УМВС України у Волинській області, один із автомобілів через митний контроль не проходив, інший 30.11.2014 року перетнув Ягодинську митницю під керуванням громадянина Республіка Польща. Тож позашляховики не зареєстровані у встановлено порядку в органах реєстрації.

Обидва транспортні засоби були затримані та доставлені на арештмайданчик горохівського райвідділу міліції. При огляді автомобілів виявлено та вилучено дві одиниці зброї: карабін МАРЛІН-60, калібр 22LR та 5 патронів до нього, карабін «Форт-202» калібру 7.62 та 94 набої до нього, а також дозвіл на зберігання та носіння зброї. Разом із тим єгер ДП «Горохівське ЛМГ» на одного із чоловіків склав адмінпротокол за ч. 1 ст. 85 Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) КУпАП. Окрім того, перед Горохівським районним судом буде порушено питання про притягнення до адміністративної відповідальності ще одного зі спритників з апорушення норм вимог ч. 1 ст. 191 (Порушення правил носіння та зберігання зареєстрованої зброї) КУпАП.

При спілкуванні із затриманими правоохоронці з’ясували, що 21 лютого вони зі своїми знайомими із Володимира-Волинського поїхали до лісових масивів поблизу села Лемешів Горохівського району на чотирьох позашляховиках займатися офф-роудом (подолання бездоріжжя на позашляховиках).

А 23 лютого в горохівський райвідділ міліції надійшла заява від керівників фермерських господарств за фактом пошкодження посівів озимини на їхніх полях. Цього ж дня проведено огляд земельних ділянок за участю спеціалістів управління сільського господарства райдержадміністрації та державного земельного кадастру, в ході якого зафіксовано розміри та площу пошкоджених посівів. Сума завданих збитків встановлюється.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. Тепер спритникам загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, що загалом учасників ідіотських розваг на полях фермерів в Іваничівському і Горохівському районах брали участь більше десятка людей. Практично всі – представники «золотої» молоді з Володимира-Волинського. Серед підозрюваних діти тамтешніх високопосадовців та контрабандистів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися