На Рівненщині бурштинокопачі кидалися на міліцію з сокирами і один з них отримав кулю
Кримінал

На Рівненщині бурштинокопачі кидалися на міліцію з сокирами і один з них отримав кулю

27 жовтня 2015, 23:29
0
0
Сподобалось?
0

Про натовп майже двохсот людей у Немовицькому лісництві, що неподалік села Катеринівка Сарненського району, які 26 жовтня лопатами незаконно добували бурштин-сирець, повідомив близько 10 години міліцію працівник лісгоспу. Правоохоронці, які прибули на місце, припинили незаконний видобуток каменю. Пізніше, вже близько 18 години з приймального відділення Сарненської центральної районної лікарні надійшло повідомлення, що із вогнепальним пораненням лівого надпліччя з пошкодженням лівого плечового сплетіння доставлений 43-річний житель села Катеринівка. Куля пройшла наскрізь, втім зачепила важливо життєві органи. Наразі потерплий перебуває під пильним наглядом лікарів.

Слідчо-оперативна група виїхала на місце події. У лісі вже збирався натовп. З обласного центру негайно виїхали майже півсотні спецпризначенців, понад сотня працівників Сарненського та прилеглих райвідділів міліції та наряди ДАІ. Надавали допомогу правоохоронцям і майже 30 працівників лісової охорони та члени місцевого громадського формування. На вечір поблизу села Катеринівка зібралося понад 2,5 тисячі мешканців з навколишніх сіл на майже півтисячі автомобілів. Під час охорони громадського порядку в одного зі старателів правоохоронці виявили телескопічну металеву трубку та ніж, схожий на мисливський. За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України, а металеву трубку та ніж вилучили і направили до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Відкрили кримінальне провадження у Сарненському РВ УМВС і за опір працівникам правоохоронного органу, яким погрожували майже 250 розлючених старателів, озброєних сокирами та лопатами.

Ситуація у Сарненському районі наразі контрольована, тут перебувають спецпризначенці та працівники з навколишніх райвідділів міліції. Уже затримано та доставлено до Сарненського райвідділу чотири особи, які займалися незаконним видобутком бурштину.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися