Відоме ім’я опера ДВБ, якого спіймали на хабарі у Луцьку
Кримінал

Відоме ім’я опера ДВБ, якого спіймали на хабарі у Луцьку

23 листопада 2019, 13:31
0
0
Сподобалось?
0

Днями у Луцьку “на гарячому” затримали працівника Волинського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України під час спроби отримання хабара у розмірі 3 000 тис. $ США, а вимагав 15 000 тис. $ США .

Як стало відомо Police Control Ukraine з джерел у правоохоронних органах, ним виявився досить відомий у корупційних кругах оперуповноважений відділу моніторингу та зонального контролю ДВБ Волинського управління Турич Віктор Юрійович.

До речі, Турич Віктор хотів переводитись до кіберполіції, але ймовірно наостанок віришив підзаробити. Турич Віктор працював під «крилом» Святченко Віталія Миколайовича. Святченко Віталій наразі перебуває на посаді начальника Волинського управління ДВБ. До призначення в апарат ДВБ був заступником нач. ГУНП в Черкаській області.

«Причетність до корупції та використання службового становища – такі результати проходження поліграфа у 2016 під час атестування нинішнього начальника Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції Віталія Святченка»,– повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуку Police under Control.

За рішенням атестаційної комісії на чолі з Радником Міністра МВС України Іваном Варченком Віталій Святченко підлягав звільненню зі служби з поліції через службову невідповідність, займаній посаді не відповідав.

 

Але не дивлячись на це, Святченко призначили начальником Волинського управління ДВБ.

В прес-службі ДБР вже повідомили, що затримали оперуповноваженого відділу моніторингу та зонального контролю Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України під час одержання ним 3 000 доларів США неправомірної вигоди.

Правоохоронець вимагав та одержав від громадянина, який працює фрілансером у сфері IT, неправомірну вигоду в сумі 3 000 доларів США. За гроші правоохоронець обіцяв не повідомляти підрозділи поліції по боротьбі з кіберзлочинністю про нібито протиправну діяльність потерпілого, яка полягала у поширенні вірусних програм.

Оперуповноваженого Турича Віктора затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

ДБР кваліфікує дії правоохоронця як одержання службовою особою для себе неправомірної вигоди за вчинення або не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, поліцейському загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися