Горе-матір позбавила своїх кровинок життя, аби помститися колишнім чоловікам
Кримінал

Горе-матір позбавила своїх кровинок життя, аби помститися колишнім чоловікам

2 лютого 2020, 15:00
0
0
Сподобалось?
0

Цей резонансний злочин у 2016-му сколихнув всю Україну: у Верховині  на Прикарпатті мати до смерті напоїла снодійним рідних синочків. Бездиханні тіла знайшов батько одного з них.

Була заміжня за одним, а народила від іншого

30-річна жінка мешкала з дітьми в одному дворі з колишнім чоловіком Миколою та свекрухою. Правда, у різних будинках. Хоч подружжя офіційно не розірвало свої стосунки, та давно не жило як одна сім’я. Зрештою, молодшого сина Анна народила іншому…

Та і з другим коханим життя у жінки не склалося. І няньчитися з дітками невдовзі вона була змушена сама. Спочатку чоловіки допомагали грошима, а з часом фінансово утримувати синів, про що й самі зізнавалися, не поспішали.

Одного дня Микола зайшов за чимось до Анни. Напередодні сусіди бачили, як її діти бавилися на вулиці, сама жінка виглядала нормально, нічого підозрілого у поведінці не помітили, спокійно спілкувалася. А це вийшла до Миколи вся закривавлена. Мала порізані руки, була наче геть не в собі. Чоловік миттю кинувся в дитячу кімнату – і остовпів від побаченого: обидва хлопчики лежали на ліжку неживі!

Дала «отруту», як вітаміни

Коли прибули правоохоронці, жінка мовчала. Вона не пояснювала ні що трапилося, ні як. Хоч у будинку слідчі знайшли передсмертну записку, у якій Анна просила вибачення у своїх подруг. Однак за що – не вказувала. Жінку забрали до психлікарні, і лише за деякий час, трохи оговтавшись від шоку, вона почала давати свідчення.

Анна стала зізнаватися, що злочин вона задумала давно. Мовляв, перебувала у відчаї, бо чоловіки не підтримували її, а навпаки, хотіли відібрати дітей. Настільки в цьому була переконана, що вирішила… позбавити своїх кровинок життя. Старшому сину вона дала випити води, в якій були розчинені снодійні таблетки. А молодшого вмовила цілими ковтнути «вітаміни». За словами експертів, смерть хлопчиків настала миттєво.

Жінка розповідала, що й сама хотіла покінчити з життям. Вона пила ті ж медикаменти, різала вени, штрикала чимось гострим себе у коліна. Та все одно залишилася жива.

І ось нарешті Коломийський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження щодо горе-матері, яка вбила своїх синочків. Вину жінки було доведено. Та й сама вона у всьому не просто зізналася, а щиро розкаялася. Суд призначив Анні покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Та оскільки розгляд справи тривав майже 4 роки, а жінка весь час перебувала у місці позбавлення волі, то частину покарання вона вже відбула.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися