На Рівненщині 17-річний хлопець пошматував ножем та підпалив таксиста
Кримінал

На Рівненщині 17-річний хлопець пошматував ножем та підпалив таксиста

30 січня 2021, 13:25
0
0
Сподобалось?
0

На початку квітня минулого року страшний злочин стався під Сарнами. Біля села Немовичі працівник місцевого лісництва знайшов в канаві тіло чоловіка, яке палало у вогні. Ним виявився 26-річний Роман Мичка.

П’ять років до загибелі молодий чоловік працював таксистом. У свій останній рейс він вирушив ввечері близько 10-ї години 2 квітня. Пасажиром був 17-річний хлопець. Уже під час суду стали відомі деякі подробиці жахливого злочину.

Виявилося, що того вечора юнак посварився зі своєю дівчиною, з якою разом жив. Вона зібралася додому, проте хлопець не відпускав. У результаті її на таксі забрала бабуся. Потім дівчина надіслала коханому повідомлення, аби забрав свої речі та з’їжджав від неї. Він відповів, що буде через пів години, тож викликав таксі. 

На суді розповів, що з Романом були знайомі. Зупинилися при дорозі на перекур, а той нібито почав коментувати його стосунки з дівчиною та ображати. Парубок відповів: «Не говори багато, бо зараз получиш». Водій сказав, що він замалий, аби йому щось зробити. Пасажир сів на переднє сидіння і ще раз пригрозив таксистові «щось йому відрізати», якщо не замовкне. А потім став бити Романа ножем. Експерти нарахували аж 21 удар!

Під час слідчого експерименту юнак пояснив, що завдавав їх через те, що був злий і п’яний та хотів зробити водієві боляче. Подальші ж його дії взагалі не вкладаються у голові. Хлопець відтягнув тіло вбитого чоловіка  подалі від дороги і підпалив!

Вогонь побачили лісники і швидко прибігли, щоб його загасити. Помітили і підозрілого хлопця та викликали поліцію. Вбивцю знайшли у лісопосадці поблизу села Малушка Березнівського району. Втікаючи, він прихопив із собою ще й гроші Романа – 341 гривню. Також встиг подзвонити своїй дівчині і запитати, чи чекатиме його з тюрми.

Про юного вбивцю відомо, що родом він із села Вирка. Був під опікою, бо його мама – інвалід, вчився у профтехучилищі, жили бідно. Про те, що був агресивним, стало відомо на суді. Його дівчина розповіла, як іноді піднімав на неї руку, закривав на балконі і навіть душив. У вироку суду написано, що на своє 16-річчя хлопець у стані алкогольного сп’яніння погрожував їй, своїй матері та вітчиму складаним ножем. Казав, що її буде вбивати так, щоб мучилась, а матір і вітчима поріже на шматки.

Парубок розкаювався у скоєному, співпрацював зі слідством, але упродовж судового розгляду жодного разу не вибачився перед батьком Романа.

Представниця опіки била на жалість: мовляв, підсудний постійно бачив п’янки, мав недостатньо уваги від батьків. Тож просила суд призначити найм’якішу міру покарання (стаття передбачає від 7 до 15 років тюрми).

Кузнецовський міський суд засудив хлопця, якому на той момент уже виповнилося 18 років, до 10 років ув’язнення. Вирок підтвердив і Рівненський апеляційний суд.

Тож на волю він вийде, коли йому буде приблизно стільки ж років, скільки і жорстоко вбитому Роману.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися